Tajništvo Hrvatske demokratske zajednice reagirana  navode u članku  cit.“Očito je da neki ljudi ne mogu provoditidemokratizaciju stranke jer ne razumiju što je to. Jedini logičan redoslijed potezabio bi analiza rezultata parlamentarnih izbora, raspisivanje unutarstranačkihizbora i onda objava predsjedničkih kandidatura. Jadranka Kosor preskočila jeprva dva koraka. Možda neki članovi predsjedništva znaju kad će bitiunutarstranački izbori, no to znači da smo mi ostali hendikepirani, upozoravaHebrang“, završen citat.

Nadalje apostrofira se izjava Andrije Hebranga „VodstvoHDZ-a nikad nije raspravljalo ni o programu ni o izbornim listama ni okoalicijama“.

Od kada jeJadranka Kosor predsjednica HDZ-a vode se zapisnici sa svih sjednicaPredsjedništva iz kojih je razvidno da su ovi navodi netočni. Naime na sjedniciPredsjedništva HDZ-a 18. travnja 2011. godine na kojoj je bio nazočan ipotpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang , donijet je zaključak da se počne sizradom Izbornog programa te su odlukom Predsjedništva za izradu zaduženiglavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, Domagoj Ivan Milošević, BrankoVukelić,Martina Dalić, Marina Matulović Dropulić, Đuro Popijač, Ivan Šuker tesvi ministri u Vladi iz HDZ-a. Od tada pa do 6. rujna napravljen je NacrtIzbornog programa koji je čitavo vrijeme koordiniran od strane svih članova  zaduženih za njegovu izradu. Na sjednici 6.rujna 2011. Glavni tajnik iznio je informaciju o tijeku izrade Izbornogprograma, a donijeta je i odluka o formiranju Izbornog stožera kojem je na čeluglavni tajnik Branko Bačić koju je Predsjedništvo jednoglasno prihvatilo-i na tojsjednici bio je nazočan potpredsjednik HDZ-a  Andrija Hebrang.

Na sjednici19. rujna 2011. Glavni tajnik preložio je sastav Izbornog stožera, a među  ostalim gđu. Martinu Dalić za voditeljicutima za dovršetak izrade Izbornog programa, sjednici je bio nazočan ipotpredsjednik Andrija Hebrang.  Nakontoga Program Hrvatske demokratske zajednice predstavljen je 27. rujna 2011. na sjedniciPredsjedništva, raspravljen te jednoglasno prihvaćen i upućen na prihvaćanje Središnjemodboru-sjednici je bio nazočan Andrija Hebrang. Središnji odbor stranke održanje istog dana, 27. rujna 2011. i  jednoglasnopodržan-potpredsjednik Andrija Hebrang bio je nazočan kao član Središnjegodbora. Tijekom šestomjesečne izrade Izbornog programa koji je opsežno idetaljno pripreman sudjelovali su svi članovi Predsjedništva kao i ministri uVladi RH te niz vanjskih eksperata za pojedina područja.

Što se tičeIzbornih lista na sjednici 10. listopada 2011. nakon rasprave, jednoglasno jeprihvaćen prijedlog imenovanja koordinatora Izbornih jedinica, sjednici je bionazočan i potpredsjednik Andrija Hebrang.

 Na sjednici 4. studenoga  Predsjedništvo je detaljno raspravilo i  jednoglasno podržalo prijedlog da  nositeljica svih kandidacijskih lista HDZ-abude Jadranka Kosor;  sjednici je bio  nazočan i potpredsjednik Andrija Hebrang.

PredsjednicaHDZ-a 5. studenoga  2011. održala jesastanak Koordinacije predsjednika županijskih odbora na kojoj je donijetzaključak da ŽO dostave prijedloge kandidata u Tajništvo HDZ-a, što je iučinjeno.

13. i 14.studenoga održane su konzultacije predsjednice HDZ-a s koordinatorima Izbornihjedinica i predsjednicima ŽO iz tih Izbornih jedinica te su, kao što je bila ipraksa svih proteklih godina uoči Parlamentarnih izbora, zajednički usuglašeniprijedlozi kandidacijskih lista u pojedinim Izbornim jedinicama i upućeni naprihvaćanje Predsjedništvu.

Na sjedniciPredsjedništva 14. studenoga, nakon rasprave ,Predsjedništvo je jednoglasnoprihvatilo Odluku o potvrđivanju kandidacijskih lista HDZ-a za parlamentarneizbore 2011.- sjednici je bio nazočan i potpredsjednik Andrija Hebrang.

I na krajunetočan je navod  da se nisu analiziraliizborni rezultati jer je ta točka bila na dnevnom redu sjednice Predsjedništva5. prosinca, nakon rasprave , zaključak je jednoglasno prihvaćen a zaduženo je Glavnotajništvo za detaljniju analizu usvim Izbornim jedinicama  - sjednici je bionazočan i  Andrija Hebrang.

Neuobičajenoje da potpredsjednik stranke o aktivnostima stranke polemizira  preko medija iznoseći pritom neistine. Nijenam namjera polemizirati s  potpredsjednikomstranke već široko članstvo HDZ-a uputiti na činjenice te da se odluke u HDZ-udonose na demokratski način sukladno Statutu HDZ-a.

UredništvoNovog lista pozivamo da objavi ovo reagiranje sukladno Zakonu o medijima.

Kako su jošneki mediji preuzeli članak, tekst reagiranja  dostupan je svima.