Projekt je prije dvijegodine započeo održavanjem međunarodne konferencije „Žene – lideri upolitici“  2010. godine na  konferenciji koju je tada otvorila predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, a nazočila jojje i  Doris Pack, predsjednica Zajednicežena Europske pučke stranke i predsjednica Odbora za obrazovanje, kulturu,medije, šport i mladež Europskog parlamenta.

Međunarodni partneriprojekta bili su Zaklada Konrad Adenauer (Savezna Republika Njemačka) i ZakladaEduardo Frei (Nizozemska), a predavači inozemni i domaći eksperti

Dvogodišnji projektpredstavlja ukupno 10 višednevnih modula koji su održani tijekom 2010. i 2011.godine. Radi se o programu rađenom po uzoru na sličan projekt cjeloživotnogpolitičkog obrazovanja žena u Kraljevini Nizozemskoj.

Polaznice su kroz ovajProjekt stjecale vještine  javnognastupa, rješavanja konflikata, upravljanja ljudskim potencijalima i političkogmenadžmenta.

Ovaj prvi, dvogodišnji ciklus od 10 modula, uspješno jezavršilo 20 polaznica. Uručujući uvjerenja polaznicama predsjednica HDZ-aJadranka Kosor naglasila je kako je projekt iznimno važan za političkodjelovanje žena na svim razinama vlasti. Iako u suvremenim demokracijama imasve manje socijalnih dilema oko aktivnog participiranja žena u politici,  još uvijek ih nema dovoljno. Podsjetila je ina zakonske odredbe, odnosno uspostavljene mehanizme za promicanjeravnopravnosti spolova unutar brojnih institucija. Jačanje položaja žena na svim područjima života, tepoboljšanje stanja na području političke participacije žena u Hrvatskoj ostajeza HDZ stalan izazov, naglasila je Jadranka Kosor.