Predsjedništvo HDZ-a, predsjednici županijskih odboraHDZ-a i predsjednik HDZ-a Grada Zagreba, te tri do pet predstavnikakoordinacija HDZ-a iz inozemstva.

Laž je da je bilo kome od zasad potencijalnihkandidata za mjesto predsjednika HDZ-a bilo što zabranjeno, a manipulacija je i eklatantna laž da je predsjednica HDZ-abilo koga „protjerala“ iz stranačkih prostorija kao što je jučer u DnevnikuHTV-a izjavio jedan od potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika HDZ-a dr.Kujundžić.

Odluku o korištenju stranačkih prostorija i službenompočetku promidžbe za kandidate za vodeća mjesta u HDZ-u donijelo je većinomglasova Nacionalno vijeće i to 30 za i 3 protiv na sjednici održanoj 1. veljače 2012. godine i to prihvaćanjemPropisnika o postupku kandidiranja i izbora na XV. Općem saboru HDZ-a, s čimeje i javnost odmah po završetku sjednice i upoznata. Jednako takoPropisnik  je odmah bio dostupan i svimmedijima.

Ovakav način istupanja i retorika dr. Kujundžićamanipulacija je medijskim prostorom koji i dobiva stalnimiznošenjem neistina, a u ovom slučaju potpuno izvrgujući ruglu i odluku jednogod najviših stranačkih tijela HDZ-a, Nacionalnog vijeća koje jePropisnik prihvatilo.

Sukladno Zakonu o medijima posebno molimo HTV daobjavi ovo reagiranje u Dnevniku HTV-a.