Nakon pregovora, dogovoreno je da dr. Ivan Kirin idućeg tjedna u Rijeci postane član HDZ-a. Očekujem pobjedu na izborima. Činjenica da dr. Kirin upravo sada odlučuje pristupiti HDZ-u pokazuje kako smo u svojoj doktrini uvijek utemeljeni na naslijeđu dr. Franje Tuđmana i Stjepana Radića i mislima dr. Ante Starčevića! - istaknuo je, između ostalog, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković na današnjoj konferenciji za novinare u Dubrovniku.

Na konferenciji za novinare bili su saborski zastupnik HSP-a „dr. Ante Starčević“ s kojim je dogovoren prelazak u HDZ dr. Ivan Kirin, saborski zastupnik i predsjednik dubrovačko-neretvanskog (županijskog) HDZ-a Branko Bačić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i predsjednik dubrovačkog (gradskog) HDZ-a Mato Franković.

Donosimo ključne poruke predsjednika Plenkovića i saborskog zastupnika dr. Kirina:

Plenković: HDZ privlači veliki broj kvalitetnih ljudi!

Nakon pregovora, dogovoreno je da dr. Ivan Kirin idućeg tjedna u Rijeci postane član HDZ-a. Želio bih mu zahvaliti na odluci koja je integrativnog karaktera - koja pokazuje da smjer i aktivnosti HDZ-a, otkad sam ja na čelu, privlače veliki broj kvalitetnih ljudi, a dr. Kirin je svojom profesionalnom i političkom karijerom, kao i aktivnostima u svom mandatu u Hrvatskom saboru, već pokazao izniman angažman.

Okupljajuća snaga HDZ-a

Očekujem pobjedu na izborima. Činjenica da dr. Kirin upravo sada odlučuje pristupiti HDZ-u pokazuje kako smo u svojoj doktrini uvijek utemeljeni na naslijeđu dr. Franje Tuđmana i Stjepana Radića i mislima dr. Ante Starčevića! Mi smo ključna stranka desnog centra - na taj način ćemo osigurati veću potporu birača nego prije.

Kirin: Dijelimo ista demokršćanska načela!

Mi dijelimo iste demokršćanske stavove i načela. Ovakvu odluku donosim jer Hrvatskoj treba drugi smjer. Mora se krenuti u strateške promjene - Hrvatskoj je potreban napredak. A svi mi koji tako mislimo, dobro je da se nađemo na istom mjestu. U zadnjem sazivu Sabora su, nažalost, rasprave vođene samo na ideološkom planu i to nije dalo rezultate. Trebamo se početi gospodarski razvijati i biti zemlja socijalnog blagostanja.

OSUDA PROVOKACIJA

Predsjednik Plenković je osudio sve provokacije na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

- Osuđujemo sve one akte provokacijskog karaktera jučer kada je Hrvatska slavila najvažniji dan svoje moderne povijesti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. HDZ je jučer bio zastupljen u najvećem mogućem broju upravo u Kninu - simbolu hrvatske slobode, hrvatske pobjede i okončanja velikosrpskog projekta. Smatramo da bilo koje provokacije na taj dan nisu usmjerene ni na stabilnost Hrvatske, niti pridonose dobrosusjedskoj suradnji - zbog toga smo oko toga vrlo jasni i precizni te sve takve provokacije osuđujemo.

GOVOR PREDSJEDNICE RH - PRIMJEREN I DRŽAVNIČKI

Komentirao je, između ostalog, i govor Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u Kninu:

- Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović je održala prigodan govor. Nijedna poruka nije sporna, a komentari političara s lijevog spektra, pa i pojedini komentatori s te strane, nastoje insinuirati da ona nešto pomaže u predizbornoj kampanji. Kampanja još nije počela, a njezin govor je bio dobar, primjeren i državnički - onakav kakav treba biti.