Potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede (i skorašnji potpredsjednik Vlade RH) Tomislav Tolušić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" istaknuo je da se dugo poznaje s budućim ministrom gospodarstva Darkom Horvatom te da nema sumnje da će uspješno surađivati:

- Agrokor je priča koja će se uskoro završiti, a potom ćemo se fokusirati na provedbu reformi! To je i moja temeljna zadaća kao budućeg potpredsjednika Vlade za gospodarske resore.

„Lex Agrokor“ je bio nužan

Da nismo donijeli „lex Agrokor“, bilo bi 60, 70 ili čak 150 tisuća ljudi više na Zavodu za zapošljavanje! - nastavio je Tolušić:

- Dogodio bi se gospodarski kolaps. Neki zaboravljaju ili „zaboravljaju“ da su prošle godine na Uskrs bile prazne police, blokirani računi, da je koncern bio pred propašću. Dakle, zakon je bio nužan. Među ostalim, svi OPG-ovi, svi mali poljoprivrednici i sve male tvrtke, a i stočari, namireni su u 100-postotnom iznosu. Zamislite što bi bilo s njima da je Agrokor završio u stečaju i ostao u blokadi!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/da-se-slusao-sdp-i-agrokor-pustio-u-stecaj-hrvatska-bi-danas-imala-150000

Koncern normalno funkcionira

Naglasio je da koncern Agrokor danas normalno funkcionira, neovisno radi li se o Konzumu, Belju, Vupiku ili bilo kojem drugom segmentu poslovanja.:

- Očekujem da će proces pregovora s vjerovnicima, koji vodi Izvanredna uprava, završiti pozitivno, da će tvrtka biti restrukturirana i imati nove vlasnike te nastaviti poslovati u okvirima u kojima posluje i sada. Sve će biti u redu.

Tolušićevo gostovanje, u kojem je govorio i o proizvodnji jagoda te izdvajanjima za poljoprivredu u novome Višegodišnjome proračunskom okvir EU-a, možete u cijelosti pogledati na sljedećem linku:

http://vijesti.hrt.hr/444970/tolusic-zadatak-nam-je-provedba-reformi-i-plana-predlozenog-ek-u