Imotski. U dupkom punoj kino dvorani sinoć je svečano obilježena 26. obljetnica osnutka imotskog (gradskog) HDZ-a. Ponos. Zajedništvo. Domoljublje. Na jednom mjestu okupili su se brojni dužnosnici naše stranke - od nacionalne razine pa naniže. Brojnim prisutnima u govoru se obratio predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. Govore su održali i potpredsjednik Sabora (i predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a) Ante Sanader i jedan od utemeljitelja stranke Josip Lešina.

Donosimo ključne poruke iz govora:

Temeljne vrijednosti - branitelji i dr. Tuđman

Danas je naša stranka ta koja će se boriti za ono što smo stvorili prije 25 godina. Sretna smo generacija - jer smo stvorili Hrvatsku državu. Ali, zamislite, mogli smo je u posljednje četiri godine i izgubiti od nenarodnjačke vlasti. Zamislite, u jednom životnom vijeku stvoriti i izgubiti svoju državu. Dolazili su ti koji nisu voljeli Hrvatsku, bili su cinični prema Hrvatskoj i zločesti prema hrvatskim braniteljima - dva puta na vlast i bila bi prava tragedija da su ostali. Pa vidite i na ovim zadnjim izborima toliko su željeli vlast, ali imamo indicije kako smo pokradeni za pet-šest mandata. Budite sigurni da ćemo to istražiti.

SDP-ov igrokaz u Saboru

Ma koliko sam jučer bio umoran ponajprije onakvim govorima u Saboru, onakvom retorikom onih koji se ne mogu pomiriti s odlaskom s vlasti, bio sam silno sretan kada sam s premjerom Oreškovićem i gospodinom Petrovom odlazio iz Sabora u Banske dvore na primopredaju vlasti.

Nova radna mjesta

Ova vlada skrbit će o novim radnim mjestima i nikome od nas nije bilo važno gdje ćemo biti, na kojem mjestu, samo da počnemo raditi za dobrobit ovog naroda. Okrenut ćemo se razvoju sela - jer će ono hraniti narod. Ući ćemo u osinjak uvozničkog lobija i nećemo gledati kako se petnaestak njih bogati, a narod pati. Zašto sam došao danas u Imotski nakon sinoćnjih događanja? Zato jer su Imoćani pravi domoljubi, što smo od istog materijala i neće ova Vlada zaboraviti Imotski - u to budite uvjereni!