Razumijemo ogorčenje gospođe Pusić što je potpredsjednicom Sabora postala uz stvarno sramotno mali broj glasova zastupnika (56 od 151), ali svatko od nas ima mogućnost za postupanje po vlastitoj savjesti i moralu nakon takvih događaja - stoji, između ostalog, u priopćenju naše stranke.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Gospođa Vesna Pusić manipulira javnost kad govori o novoj demokratskoj praksi, aludirajući na činjenicu što je na funkciju potpredsjednice Sabora izabrana bez glasova zastupnika iz vladajuće većine.

Gospođa Pusić bi se morala sjećati da je ta demokratska praksa nastavak ponašanja kojeg je Saboru nametnula koalicija kojoj ona pripada, a koja čini saborsku oporbu. Podsjećamo da na funkciju predsjednika Sabora jednoglasno nije izabran akademik Reiner, kao ni njegovi potpredsjednici Sanader i Tepeš, suprotno ranijim dobrim političkim običajima.

Razumijemo ogorčenje gospođe Pusić što je potpredsjednicom Sabora postala uz stvarno sramotno mali broj glasova zastupnika (56 od 151), ali svatko od nas ima mogućnost za postupanje po vlastitoj savjesti i moralu nakon takvih događaja.