Poštovani,

u vašoj novini 2.12.2011. nadrugoj stranici objavili ste tekst pod naslovom „Bori li se Kosor zaista protivkorupcije – Premijerki prijavio korupciju, ona tražila da povuče prijavu“. Kakoje riječ o ozbiljnoj, ne samo političkoj, objedi tražimo da u sljedećem brojuobjavite naše priopćenje.

Čitava konstrukcija tekstaprovidan je pokušaj da se, usprkos uredničkoj ogradi, izravno utječe na izbornirezultat. Naime, o svemu što ste napisali temeljem neobjavljene elektroničkeporuke, pravovremeno je obaviješten DORH. Također, i ostale nadležneinstitucije obaviještene su o tome.  Utekstu je niz netočnih malicioznih interpretacija, ali i čistih izmišljotina.Jedna od njih je i notorna laž da je supruga Krunoslava Mesarića bila zaposlenau Croatia Osiguranju.

Tražimo da uredništvo uz ovureakciju objavi i cjeloviti tekst elektroničke poruke kako bi se hrvatskajavnost mogla cjelovito i objektivno informirati o ovoj stvari. Kako ovaj tekstnije plasiran u rubrici Parlamentarni izbori 2011. te kako praćenje tema okorupciji ne može biti zapriječeno eventualnim tumačenjem obveza o izbornojšutnji tražimo da u prvom sljedećem broju objavite i ovo priopćenje i cjelovittekst elektroničke poruke.  

Srdačan pozdrav,

Sožer HDZ-a