(VIDEO) Nakon što je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, a potom i Središnjeg odbora HDZ-a, predsjednik Andrej Plenković iznio presjek uspjeha naše stranke i naše Vlade u godini na izmaku, u izjavi za medije naglasio je da je iznimno zadovoljan dominantnim rejtingom HDZ-a od oko 30 posto te financijskom konsolidacijom naše stranke, što je plod i racionalizacije poslovanja i povećanih prihoda od članarina:

- Stranka ima novi Statut te jasan plan rada i na nacionalnoj i na lokalnoj razini. U dvije i pol godine iz nezavidnog položaja u lipnju 2016. došli smo do premoćne pobjede na parlamentarnim izborima te potom do osvajanja gotovo 50 posto lokalnih jedinica.

Godišnji program rada za 2019.

Kao odgovorna stranka, HDZ je na današnjim sjednicama svojih središnjih tijela jednoglasno donio, punim nazivom, Godišnji program rada s financijskim planom za 2019. godinu - izbornu godinu u koju idemo po nove pobjede!

- HDZ vodi ozbiljnu politiku, i to je ključna razlika između nas i oporbenih stranaka. Dok su oni pokušavali rušiti saborski kvorum, bavili se incidentima i sabotažama, naša Vlada i parlamentarna većina predvođena HDZ-om u zadnja su dva-tri tjedna donijele i provele niz važnih odluka: povećana je minimalna plaća, Sabor je donio proračun za iduću godinu, mirovinsku reformu, Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH, zakone o udomiteljstvu, o brdsko-planinskim i potpomognutim područjima...

Dvostruko jači od SDP-a

Donijeli smo sve reforme i zakone koje smo i htjeli - na dobrobit naše zemlje i hrvatskih ljudi, svi ekonomski pokazatelji vrlo su dobri, rastu zaposlenost, BDP i plaće, a smanjuje se javni dug, rejting nam je dvostruko veći od SDP-ova…

Godinu na izmaku s punim pravom možemo nazvati - uspješnom!