"Teško mije uopće komentirati takve napise", rekao je Brkić u povodu pisanja medijada se njegov diplomski rad našao među 26 gotovo ili sasvim podudarnih završnihi specijalističkih radova na Visokoj policijskoj školi.

"Ali, akoće drugovi biti zadovoljni, voljan sam ponovno braniti diplomski rad ipredlažem da u komisiji budu istaknuti članovi koji su najobjektivniji da tajmoj rad ocijene, pa predlažem Ninu Pavića, Jelenu Lovrić i RankaOstojića", dodao je Brkić.

Brkić jepodsjetio da je u vrijeme Domovinskog rata bio njegov aktivni sudionik idragovoljno branio Hrvatsku. "Nisam imao vremena završavati fakultet zarazliku od nekih", rekao je i dodao da je bio jedan od tri najboljapolaznika Policijske akademije u generaciji.

Medijske navode o plagiranju diplomskog rada glavnogtajnika stranke komentirao je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te jeizjavio kako ima apsolutno povjerenje u Brkića.

Ja imamapsolutno povjerenje u gospodina Brkića, on je moj suradnik, čovjeknevjerojatnog poštenja i vjerodostojnosti, a sadržaj tube u kojoj on držidiplomu i od kojih autora je on sastavio svoj diplomski rad te popis literaturemene u ovom momentu ne zanima, rekao je Karamarko dodavši kako je Brkić čovjekkoji ima vjerodostojnost, koji se dokazao i ne treba se više dokazivati.

Medijske napiseo Brkiću nazvao je ružnom insinuacijom.

"To je čovjek koji je bio među tri najbolja studenta u svojoj generaciji,čovjek koji je ratovao, cijeli svoj život posvetio Hrvatskoj, heroj Domovinskograta, kojem su ljudi umirali na rukama, koji je bio uvijek u prvim redovima ikoji je bio u prvim redovima kad smo se borili protiv korupcije ikriminala", poručio je Karamarko iz Hrvatskog sabora.

Za medijskenapise prema kojima se Brkićev diplomski rad našao među 26 gotovo ili sasvimpodudarnih završnih i specijalističkih radova na Visokoj policijskoj školi,Karamarko je kazao kako je to stampedo režimskih novina na HDZ.

"Režimskenovine i dalje jurišaju, jedan režimski stampedo na HDZ i sve procese koje se ustranci događaju. Interesantno je, nakon presude gospodine Sanaderu, da sedogađaju ovakve stvari. Oni pokušavaju naći jednu kopču i poveznicu izmeđustarog HDZ-a i novog HDZ-a", naglasio je, dodavši kako očekuje daljnjenapade, no da će i njih izdržati.

Na novinarskopitanje hoće li Brkić biti sankcioniran u stranci ako se dokaže da je prepisaosvoj diplomski rad, Karamarko je odgovorio protupitanjem: "Jeste li vi,kad ste radili svoj diplomski rad, kompilirali ili ste ga izmišljali iz glave?Kompilirali s mentorom". Dodao je kako neće ulaziti u to kako se to radina policijskoj akademiji.

"Pokušajda se poveže kriminalizirani HDZ s ovim novim, neće uspjeti", poručio jeKaramarko dodavši kako je on sada predsjednik HDZ-a, kao i da je 2004. bio prvičovjek koji je "pokrenuo pokretanje postupaka protiv kriminala upretvorbi".

Upitan želi lireći kako Milijan Brkić nije na popisu 26 osumnjičenih za plagijat, Karamarkoje zapitao: "Što znači sumnjivi? Ne radi se o intervenciji i postupkuDORH-a niti policije, radi se o stegovnom postupku protiv dvojice profesora,koliko sam razumio, na policijskoj akademiji. Prema tome, što znači diplomskirad, diplomski rad je kompiliranje i kompilacija, nije znanstveni rad. To nijedoktorat. Prema tome, takve neukusne primjedbe kakve možemo čitati u režimskimnovinama, takve naslovnice koje objavljuju režimske novine, doista nemajusmisla".

Medije koji suobjavili tekst o glavnom tajniku HDZ-a optužio je da se ponašaju po sustavuprema kojem sto puta ponovljena laž postaje istina. "Međutim, bojim se daće stoput ponovljena laž reći istinu o njima", ustvrdio je.

Na pitanje kakoto da policija danas nije htjela opovrgnuti vijest da je među 26 radova i radMilijana Brkića, Karamarko je odgovorio: "Što će policija demantirati kadpolicija s guštom i gura takve informacije, dezinformacije prema spomenutimrežimskim novinama".

Novinarima jepotvrdio kako je s glavnim tajnikom stranke razgovarao, ali nije htio reći štomu je rekao. "Što je gospodin Brkić meni rekao, to ću ostaviti zasebe", poručio je Karamarko.