Jedino što je važno to je pobjeda, a Knin je simbol pobjede i to želim prenijeti na ove izbore! HDZ ne razmišlja ni o kakvim podjelama funkcija, nego o pobjedi u kojoj ćemo imati dvotrećinsku većinu u Saboru! - istaknula je, među inim, kninska gradonačelnica (i članica Predsjedništva HDZ-a) Josipa Rimac u intervjuu za današnji Jutarnji list. 

A Rimac je - kao što znate - imenovana direktoricom kampanje za predstojeće parlamentarne izbore.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nakon-predsjednistva-na-izborima-cem...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-velika-je-cast-biti-direktoric...

S Rimac je razgovarao novinar Tomislav Kukec, a u nastavku donosimo njezine ključne poruke:

O POBJEDNIČKOJ STRANCI

Nije politiziranje kad kažem da aktualna Vlada nema rezultata. S druge strane, predsjednik Karamarko uistinu je promijenio način vođenja stranke. Svima je dao mogućnost da izraze svoj stav. Danas u stranci vlada izuzetno dobra komunikacija i pogotovo je bitno što je ona uspostavljena na lokalnoj razini. Gradonačelnici i načelnici općina dosad nisu bili u prilici da tako kvalitetno iznesu svoje stavove, što kao lokalni dužnosnik ponajbolje znam. No, rad na terenu i u lokalnoj samoupravi zapravo je nositelj izbora. Mjesto na listi mi nije važno, kao ni buduće funkcije. Jedino što je važno to je pobjeda, a Knin je simbol pobjede i to želim prenijeti na ove izbore. 

O POBJEDI NA IZBORIMA

HDZ je pobijedio na svim izborima koji su održani u protekle tri godine. HDZ ne razmišlja ni o kakvim podjelama funkcija, nego o pobjedi u kojoj ćemo imati dvotrećinsku većinu u Saboru. Predsjednik Karamarko uveo je nultu stopu tolerancije na korupciju. Imajte na umu da je HDZ jedina stranka u Hrvatskoj u čijem članstvu nema niti jedne pravomoćno osuđene osobe, što je nešto čime se SDP ne može pohvaliti. Sada mi je glavni cilj da HDZ pobijedi na izborima, a ako mi predsjednik Karamarko ukaže čast da budem u njegovoj Vladi, naravno da ću tu ponudu prihvatiti. No, osoba sam koja jednako radi kada je prva i dvanaesta na izbornoj listi.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/o-pobjedi-na-izborima-u-saboru-cemo-...

O GRADONAČELNIČKOM  MANDATU

Kada sam postala gradonačelnica, Knin je bio zapušten grad. Gospodarstvo je bilo mrtvo, nije postojalo. Ovisili smo isključivo o javnom sektoru, o poslovima u administraciji, državi, institucijama. Prije mene, u deset godina od oslobođenja Knina, bila su tri Vladina povjerenika i tri gradonačelnika, što govori o nestabilnoj političkoj sceni. Da, imala sam samo 25 godina kada sam došla na čelo grada. Knin danas i prije deset godina nisu isto mjesto. Sa 18 milijuna kuna vlastitih prihoda, proračun je narastao na 25 milijuna kuna vlastitih prihoda, a ukupni proračun u prosjeku na 45 milijuna kuna, dok su investicije u gradu trenutačno veće od 200 milijuna kuna. Da nije bilo odluke o relokaciji prihoda s osnove poreza na dohodak, imali bismo još četiri milijuna kuna. Ponosna sam što se Kninu događa porast broja stanovnika. Brojke nisu velike, od 15.388 stanovnika 2001. godine narasli smo za 189 ljudi, ali to je pokazatelj da nema iseljavanja. Gospodarstvo raste, poduzetničkom zonom ostvarili smo stotine radnih mjesta. Najveća je investicija tvrtke DIV koja je zaposlila 420 ljudi. Knin je konačno dobio ono što prije nije imao, strategiju razvoja.

O RAZVOJU KNINA

Dosad je kninska bolnica dobila čak dvadeset liječnika specijalizanata. Želimo da ostanu živjeti u Kninu i učinit ćemo i konkretne mjere da bismo ih zadržali. Isto tako, blizina vojnih objekata rezultirala je time da se dobar dio pripadnika Oružanih snaga namjerava, zbog blizine radnog mjesta, preseliti u grad. Želja mi je da i dio zaposlenika MORH-a ne putuje svaki dan na posao u Knin, nego da u njemu i žive. Osim toga, Knin se pokušava razviti i kao turistička destinacija. Jedno smo od četiri najstarija naselja u Hrvatskoj. Upravo uređujemo interaktivne turističke ploče, postavljamo spomenik dr. Franji Tuđmanu, a do obljetnice bi trebao biti otvoren i muzej Oluje u kojem ćemo prikazati najvažnije eksponate te veličanstvene hrvatske pobjede. Najveći vrh Dinare na našem je području. Svjesna sam da nismo ni Split, ni Dubrovnik, no imamo turističke potencijale i na njima ćemo raditi.

O HUMANOSTI I SUŽIVOTU

Još kao ravnateljica Crvenog križa naučila sam važnost humanosti i suživota. Upravo te vrijednosti zagovaram u Kninu. Danas u mom gradu imamo velik broj pripadnika manjina, pogotovo srpske nacionalne manjine, no Knin nije podijeljen grad. Štoviše, ostvarujemo suživot i suradnju. Otkako sam na čelu Grada, pokušavam iz slike o Kninu maknuti tu predodžbu o ratu i podjelama.

O PROSLAVI OLUJE

Što se mene tiče, postoji samo jedno mjesto obilježavanja 20. obljetnice akcije Oluja i Dana domovinske zahvalnosti, a to je Knin. Vukovar je grad-heroj, a Knin je simbol pobjede. Svake godine iz Srbije stižu poruke da Hrvati ne bi trebali slaviti Oluju, iako je Sud u Haagu svojom presudom rekao kako nema apsolutno ničega zločinačkog u toj akciji. Ipak, te poruke stižu. Preseljavanje proslave iz Knina bilo bi udovoljavanje zahtjevima srpske politike i omalovažavanje vrijednosti ovoga grada za Domovinski rat. Ne želimo udovoljavati zahtjevima Srbije jer za to nema nikakvog razloga.

O BOLJEM ŽIVOTU SVAKOG POJEDINCA

Nikad nisam bila opterećena time koliko sam u medijima. Ne želim nikakve moguće titule, nego samo pobjedu stranke i bolji život naših građana. Želim biti jednostavna Kninjanka. Ako svojim idejama i stavovima mogu nešto učiniti, bit će mi zadovoljstvo.

O PANICI U SDP-u

Vidimo da Milanovićevi poslušnici i dalje konstruiraju istrage i optužuju bez argumenata. Cilj je stvarati predizbornu psihozu ne bi li nas destabilizirali. HDZ je prošao svoju katarzu, a njih to tek čeka.