(AUDIO) Predsjednik Tomislav Karamarko danas je ispred Središnjice naše stranke odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, među inim, susret s predstavnicima Mosta o programu reformi, nastavak otvorenih i transparentnih razgovora, grane gospodarstva o kojima će naši razgovarati po ekspertnim grupama…

Izjavu predsjednika Karamarka možete poslušati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Pitate me je li bilo „neformalnih sastanaka između nas i Mosta“? Ne. Sastanci su formalni, transparentni i otvoreni - za javnost i sve naše članove. Dobili smo jutros ponudu da krenemo dalje po, rekao bih, sekcijama. Razgovarat će se o pravosuđu, obrtništvu… I tako kroz tjedan. To je dobro. Želimo pokazati - kroz razgovore - da imamo programe na kojima smo radili tri godine. To je pošteno prema javnosti, Mostu, našim članovima i vrijednim ljudima koji su radili na tim programima. 

O PROGRAMIMA

Kroz tjedan su predviđeni sastanci po grupama. Ekspertni sastanci. Sutra počinju. Dobre sam volje zbog toga. Imamo program te dobre sugovornike oko tih programa.

O HOMOGENOM MOSTU

Most treba respektirati - cijeniti za ono što su napravili. Oni su ostvarili 19 mandata, sada imaju 18. Neka budu homogeni i jedinstveni, ali spremni na reforme i promjene. Kao što (i) iskazuju da jesu. Imamo odgovor na sve ono što oni traže. A mislim da tražimo isto.

O PROMJENAMA I REFORMAMA

Pitate me kako komentiram „navodno odustajanje Mosta nakon klauzure od vlade nacionalnog jedinstva“? To treba još razjasniti. Mislim da je to dobro. I sam Most bi sebe možda doveo u jednu situaciju kontradikcije - ako bi sada inzistirali da sjede za istim stolom s onima koji su hrvatsko gospodarstvo doveli na rub provalije. Pogotovo što i Most i mi tražimo promjene te reforme. Ponavljam, imamo podlogu za reforme - kroz naše programe. U svakome segmentu.

(FOTO: Martina Cvek)