Kandidati HDZ-a i Domoljubne koalicije IV. izborne jedinice - predvođeni prvim kandidatom na listi Milijanom Brkićem i direktoricom kampanje Josipom Rimac - posjetili su danas studentski kompleks Visoke škole u Virovitici gdje su se družili i objedovali s mnogobrojnim studentima u studentskoj menzi.

„Obećali su nam radna mjesta, a ništa nisu poduzeli. Umjesto radnog mjesta u domovini, svaki tjedan netko od nas tko je završio studij, napusti Hrvatsku u borbi za golom egzistencijom. Više od 50 posto mladih razmišlja da napusti Hrvatsku. Iz Slavonije najviše odlaze u Irsku“,  istaknuli su studenti u razgovoru s HDZ-ovim kandidatima IV. izborne  jedinice.

„Ne možemo živjeti od lažnih obećanja, trebamo stvarne promjene. Mi želimo samo znati s čim možemo računati“, naglasili su studenti.

ZA JAKU HRVATSKU!

„Pronaći ćemo i koristiti sve moguće alate i instrumente da se zaustavi egzodus mladih iz Slavonije i da se napokon priušti bolji život u Slavoniji. Dosta je više politike razdora Slavonije i službenog Zagreba! Krenimo raditi za boljitak života. Slavonija je pretrpjela u ratu najviše žrtava, sjetite se samo Vukovara, Aljmaša, Dalja… Hrvatska mora biti majka poduzetnicima, a političari - bez obzira iz koje opcije dolazili - napokon moraju shvatiti da moraju biti glas hrvatskog poduzetnika i seljaka. Naša vlada će bitno promijeniti smjer politike prema ovom dijelu Hrvatske“, naglasio je prvi kandidat na listi Domoljubne koalicije za IV. izbornu jedinicu Milijan Brkić u izjavi za medije.

VIDRA & PODUZETNIČKI INKUBATOR

Nakon sadržajnog razgovora sa studentima, kandidati Domoljubne koalicije za IV. izbornu jedinicu posjetili su Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA). Upravo je ova agencija na 15. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu 2011. proglašena za najbolju razvojnu agenciju u Hrvatskoj. Stoga je ova županija danas na samom vrhu u državi u povlačenju sredstava iz EU fondova.

Potom je uslijedio posjet županijskom poduzetničkom inkubatoru. Koji je pak jedan od najboljih u državi - što dokazuje i njegova popunjenost „stanarima“. Kandidati su obišli su (i) gradilište Panonskog drvnog centra kompetencija - radovi se, naime,  izvode u sklopu EU projekta vrijednog 6 milijuna eura.

SLATINA…

Nakon Virovitice, kandidati su u Slatini posjetili pogon tvrtke „Marinada“. Domaćinski ih je dočekao gradonačelnik Ivan Roštaš. „Marinada“ je jedan od najvećih proizvođača pasteriziranog voća i povrća u regiji te godišnje preradi oko 15 tisuća tona voća i povrća. Zbog izuzetnih rezultata tvrtka je u rujnu 2015. dobila Godišnju nagradu Virovitičko-podravske županije 

… I ORAHOVICA

U Orahovici je uslijedio posjet uspješnoj tvrtki „Keramika Modus“. Kandidate je domaćinski dočekao gradonačelnik Josip Nemec. Valja istaknuti da je ova tvrtka vodeći proizvođač keramičkih pločica u državi i zapošljava oko 200 radnika.