Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković sastao se u Središnjici HDZ-a s predstavnicima Saveza udruga branitelja radnika RH.

Sastanku su, među ostalim, prisustvovali ministar branitelja Tomo Medved, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Miljenko Filipović i predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje Željko Dilber.

Izloženi su brojni problemi s kojima se suočavaju hrvatski branitelji, a otvoreno je i pitanje jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima.

Predsjednik Plenković zahvalio se predstavnicima Saveza na suradnji koju ostvaruju s Ministarstvom branitelja, Zajednicom branitelja HDZ-a i Odborom za branitelje. Naglasio je da su branitelji integrirani u izgradnji društvenog sustava ti koji svakodnevno uvelike doprinose zajedničkom društvenom boljitku.

Predstavnici Saveza udruga branitelja radnika RH dali su potporu HDZ-u na predstojećim parlamentarnim izborima. Nakon sastanka, izjave za brojne okupljene novinare dali su predsjednik Saveza udruga branitelja radnika RH Siniša Mastelić i ministar branitelja Tomo Medved.

Donosimo ključne poruke:

Mastelić: Podržat ćemo HDZ na parlamentarnim izborima!

Održan je sastanak Saveza udruga branitelja radnika Republike Hrvatske s vodstvom Hrvatske demokratske zajednice. Naša odluka je - podržat ćemo HDZ na parlamentarnim izborima. Dobili smo uvjerenje da će se donijeti adekvatan zakon o pravima hrvatskih branitelja. U njemu će prvi put biti priznati hrvatski branitelji radnici - koji dosad nisu bili priznati. Oni će bit priznati na način da će se u izmjenama i dopunama tog zakona prvi put unijeti kategorija hrvatskog branitelja koji nije stradalnik Domovinskog rata - da bi bili kao takvi obuhvaćeni zakonom.

Medved: HDZ će u potpunosti ispoštivati svoj program!

Hrvatski branitelji radnici prepoznali su program HDZ-a. Sudjelovali su i dosad u projektnim skupinama u kreiranju novog zakona o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. Zahvaljujemo im se na ukazanoj potpori. HDZ će u potpunosti ispoštivati svoj program, a posebno kad govorimo o populaciji hrvatskih branitelja koji dosad nisu bili prepoznatljivi u zakonu. Kao i oni koji su nezaposleni. Program HDZ-a prepoznaje, dakle, hrvatske branitelje: zaposlene, nezaposlene, stradalnike i članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.