Ukupan iznos izravnih stranih ulaganja u Hrvatskoj u prvoj polovici 2015. godine bio je, prema podacima Hrvatske narodne banke, 45 posto niži nego u istom razdoblju prošle godine. SDP-ova obećanja su propala. Donijet ćemo stvarne promjene koje hrvatske obitelji trebaju i zaslužuju! - stoji, među ostalim, u priopćenju naše stranke. Objavit ćemo svih SDP-ovih top 10 propalih i neispunjenih obećanja iz “Plana 21”.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Broj 10

SDP-ovo propalo obećanje:

„Povećat ćemo potencijal za nove investicije, i domaće i inozemne“

Istina: 

Ukupan iznos izravnih stranih ulaganja u Hrvatskoj u prvoj polovici 2015. godine bio je, prema podacima Hrvatske narodne banke, 45 posto niži nego u istom razdoblju prošle godine. (HNB.hr, 14. listopada, 2015.)

Iz dana u dan premijer na odlasku Milanović i tehnički ministri govore svima da Hrvatska raste. To je točno kada pogledamo sto tisuća iseljenih koji su napustili Hrvatsku kako bi pronašli posao izvan Domovine. Taj broj je u porastu. A stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj, također, vidljivo raste. 

Ono što ne raste su izravna strana ulaganja u Hrvatskoj. U prvoj polovici 2015. godine smanjila su se za 45 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.  

SDP-ova obećanja i neučinkovita politika su propale. Donijet ćemo stvarne promjene koje hrvatske obitelji trebaju i zaslužuju.