Hrvatska je na dnu, koje god ekonomske pokazatelje uspoređivali. To je, nažalost, posljedica „rada“ vlade na odlasku. Obećavali su da će smanjiti javni dug, no to je bila samo jedna u nizu laži kojima su obmanjivali građane. Odakle Milanovićevoj vladi obraza govoriti da Hrvatska raste?! - stoji, među ostalim, u priopćenju naše stranke. Objavit ćemo svih SDP-ovih top 10 propalih i neispunjenih obećanja iz “Plana 21”.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Broj 3

SDP-ovo propalo obećanje:

„Razradit ćemo plan cjelovite fiskalne konsolidacije u kratkom i srednjem roku s ciljem:

- zaustavljanja rasta i preokretanja trenda udjela javnoga duga, uvećanoga za državna jamstva, u BDP-u na razinama manje od 60%“.

Istina:

Krajem srpnja ove godine javni dug iznosio je 289,1 milijardi kuna ili 87% procijenjenog BDP-a za ovu godinu te je zabilježio znatan rast i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. A do kraja godine mogao bi dosegnuti razinu od 90% BDP-a. (RBA, 3. studenog, 2015.) 

Hrvatska je na dnu, koje god ekonomske pokazatelje uspoređivali. To je, nažalost, posljedica „rada“ vlade na odlasku. Obećavali su da će smanjiti javni dug, no to je bila samo jedna u nizu laži kojima su obmanjivali građane. Odakle Milanovićevoj vladi obraza govoriti da Hrvatska raste?!

Obaveza svake vlade je stabilizirati i po mogućnosti smanjiti rast duga. A SDP-ova neodrživa obećanja i neučinkovito vodstvo pogoršavaju stvari iz dana u dan.

Moramo oporaviti naše gospodarstvo. Potrebno nam je otvaranje novih radnih mjesta. Potrebno nam je zajedništvo. Hrvatskoj treba novo vodstvo koje će izvući zemlju iz gospodarske krize i vratiti dostojanstvo, vjeru i optimizam građana u bolje sutra! 

Naše vodstvo vjeruje u ovu zemlju i vjeruje u naše ljude! Vjeruju da sutra može biti bolje i da će biti bolje. Ali ne s ispraznim obećanjima, već konkretnim mjerama. Izađimo 8. studenog na izbore i izaberimo pravu promjenu koju obitelji u Hrvatskoj trebaju i zaslužuju!

ODBROJAVANJE - TOP 10 NEISPUNJENIH OBEĆANJA:

Broj 10

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-ovo-propalo-obecanje-broj-10-izr...

Broj 9

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-ovo-propalo-obecanje-broj-9-u-za...

Broj 8

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-ovo-propalo-obecanje-broj-8-umje...

Broj 7

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-ovo-propalo-obecanje-broj-7-naja...

Broj 6&5

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-ova-propala-obecanja-broj-65-pol...

Broj 4

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-ovo-propalo-obecanje-broj-4-pron...