Ministar financija dr. sc. Zdravko Marić gostovao je sinoć na RTL-u uoči današnje saborske rasprave o njegovom opozivu. Donosimo njegove ključne poruke:

Maksimalno fokusiran

Kako se osjećam? Čovjek sam od krvi i mesa. Pamtim i bolje trenutke i nikome ne bih poželio ovakvu situaciju, no u glavi sam maksimalno čist i fokusiran da u Saboru iznosim argumente koji će pokazati da su neutemeljene sve optužbe koje mi oporba stavlja na teret. Spreman sam na sve, očekujem burnu i dinamičnu raspravu. 

Ispod granica etičkog ponašanja

Svjestan sam da neću dovijeka biti ministar financija, ali je moj stav vrlo jasan: sve optužbe su neutemeljene, i niže su od nekih granica etičkog ponašanja. Jednostavno ne mogu prihvatiti takve optužbe i spremno čekam saborsku raspravu. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/s-agrokorom-me-ne-veze-nista-osim-brige-za-gospodarsku-stabilnost-duznost-obnasam

Razočaran u Most

Profesionalno sigurno, ali moram reći i ljudski - dosta sam razočaran u Most. Bili smo kolege 15 mjeseci, žao mi je da od njih nisam dobio priliku da mi se postave elementarna pitanja. U krajnjem slučaju, mogli su reći da mi ne vjeruju nakon što odgovorim na ta pitanja. Uvijek sam im bio raspoloživ i za manje važne i za više važne teme. Nisam očekivao da im toliko baš ne valjam.

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2669579/maric-imam-spremnu-obranu-za-sutrasnji-dan/