„Mislim da će se opet stvoriti jedna medijskazabava, a to nije dobro. Država ima mehanizme da otkrije lažne branitelje imislim da takve liste treba objavljivati, a ne ovo. Čemu to služi“, zapitao seKaramarko.

Registarbranitelja, kazao je Karamarko, u nekim državama spada u sferu vojne tajne, anjegova objava bila bi suluda stvar.

Složio se stvrdnjama mnogobrojnih braniteljskih udruga koje misle da je objava Registrabranitelja loš potez.

„Najprije suobjavljivali popis poreznih dužnika, dakle zabavljali medije i naciju, sadaobjavljuju branitelje, ne znam koga će još“, zapitao se Karamarko.

Karamarko jekazao kako bi trebalo objaviti listu onih koji su 25. lipnja 1991. izišli izSabora kada se izglasavala hrvatska neovisnost.
„Nek objave svoje članove koji su bili članovi SK Pokreta za Jugoslaviju i tobi bilo zanimljivo vidjeti“,ustvrdio je.

Najavusrbijanskog tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića o šest novihslučajeva protiv hrvatskih generala zbog navodnih zločina u Oluji kao i da ćeod Haaškog suda zatražiti materijale protiv generala Mladena Markača i AnteGotovine kako bi najvjerojatnije otvorili procese protiv njih, Karamarko je prokomentiraorekavši kako se Srbija napokon mora suočiti s istinom i s činjenicama.

„Srbija jeagresor, velikosrpska politika je agresorska politika, oni su napali Sloveniju,Hrvatsku i BiH i nikakva pomirba neće biti postignuta na taj način da seizjednači krivica. Nismo svi jednako krivi. Dakle, agresor je kriv, a onaj nakojeg je izvršena agresija ne može biti kriv“, ustvrdio je Karamarko.

Srbija se,kazao je, napokon suočava s tom činjenicom i to je za njih očito bolan proces.

Oni sad moguraditi što hoće, Hrvatska je dobila svoje generale natrag doma, slobodne inevine. Ono što oni tamo rade i što im se četničke horde valjaju po cestama, toje njihov problem, poručio je Karamarko.