Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač danas se u Središnjici za mnogobrojne medije osvrnuo na ponašanje vlade na odlasku. Umjesto da se bavi državnom politikom i rješava krucijalne probleme u Hrvatskoj - napada hrvatske institucije, uključujući Predsjednicu RH. Ostojić bi pak trebao javnosti objasniti je li ministar unutarnjih poslova ili šef izborne kampanje SDP-a!?

Izjavu dr. Kovača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Počnite raditi svoj posao…

Umjesto da se vlada na odlasku bavi državnom politikom, rješavanjem izbjegličke krize i saniranjem ekonomije, ona se bavi političkim protivnicima. Napada hrvatske institucije pa tako i Predsjednicu RH. Nije konstruktivna! Neka se vlada na odlasku, dakle, konačno počne baviti državnom politikom, a ne samo izbornom kampanjom. Za Ranka Ostojića ne znamo je li ministar unutarnjih poslova koji skrbi o našoj sigurnosti ili šef izborne kampanje SDP-a!? Neka jasno kaže hrvatskoj javnosti. Njegovi potezi - s motorolom u ruci svaki dan - izgledaju kao da se bavi samo kampanjom SDP-a za nadolazeće izbore. 

…  poštujte institucije i Ustav RH

Pozivamo i premijera i članove vlade na odlasku da napokon počnu poštivati hrvatske institucije, Ustav RH te prihvate da u Hrvatskoj postoji Predsjednica Republike. Ona je, naime, predsjednica svih građana - tako i članova vlade na odlasku. Nakon 8. studenog konačno ćemo imati državno vodstvo koje će znati skrbiti o hrvatskim interesima - kako na gospodarskom, tako i na sigurnosnom planu. 

SDP-ova prljava kampanja

Pozivamo vladu da se ova zadnja tri tjedna prestane baviti igricama, smicalicama, obmanama, manipulacijama… Te konačno počne raditi svoj posao - za što je građani plaćaju. Dakle, neka se bavi državnom politikom, a ne smicalicama, glupostima i izmišljanjem nekakvih afera. Milanović ne samo da se posvađao s hrvatskim društvom i susjedima, nego i sa samim sobom. To će građani kazniti na izborima!