Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković i zamjenik predsjednika Milijan Brkić sudjelovali su danas u Središnjici HDZ-a na zajedničkom sastanku predstavnika Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ i Odbora za branitelje. Sastali su se s predsjednikom ZBGŠ-a i članom Predsjedništva HDZ-a generalom Miljenkom Filipovićem te predsjednikom Odbora za branitelje Željkom Dilberom.

Na sastanku se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji te problemima braniteljske populacije i njihovoj ulozi kako u radu stranke, tako i u društvu.

Predsjednik mr. sc. Andrej Plenković najavio je da će braniteljska populacija biti adekvatno zastupljena na izbornim listama za predstojeće parlamentarne izbore. Poručio je da je važno zajedničkim snagama održati pozitivan trend u kojem se trenutno nalazi HDZ, istaknuvši da će se za parlamentarne izbore napraviti kvalitetna, dobitna strategija. Naglasio je, također, važnost zaštite nacionalnih interesa, branitelja i svih hrvatskih državljana.

Zamjenik predsjednika Milijan Brkić branitelje je nazvao pokretačkom snagom HDZ-a te im zahvalio na velikom doprinosu stranci u posljednje četiri godine. Kazao je da je HDZ konsolidirana stranka te je kao najvažniji preduvjet za pobjedu na parlamentarnim izborima naveo zajedništvo i sinergiju, poručivši da stranka može postići dobre rezultate samo ako djeluje kao tim.

Nakon obraćanja predsjednika mr. sc. Andreja Plenkovića i zamjenika predsjednika Milijana Brkića, zajednička sjednica ZBGŠ-a i Odbora za branitelje nastavila se raspravom o svim važnim temama koje se tiču pitanja branitelja.