Tko god da mi radi o glavi, neće uspjeti! Ne sumnjam ni na koga, ali očekujem da se tzv. afera SMS istraži do kraja jer se fabriciranjem različitih dokumenata nastojalo destabilizirati političku scenu - poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, odgovarajući na pitanja novinara o medijskim napisima da su istražitelji u računalima glavnog aktera „afere SMS“ Franje Varge pronašli lažirane dokumente kojima su mu kanili podmetnuti optužbu za tešku korupciju.

Nemam nikakvih dilema

Na pitanje tko će biti HDZ-ov predsjednički kandidat, s obzirom da je predsjednica Grabar-Kitarović izjavila da je još prerano da se izjasni i da će pričekati europske izbore, Plenković je bio kratak i prilično jasan:

- Mislim da smo se ona i ja dobro razumjeli. Nemam nikakvih dilema. Mislim da znam što će se odlučiti.

Rasvijetliti do posljednjeg detalja

Komentirajući navode da je savjetnik predsjednice Republike Vlado Galić svojedobno kontaktirao s osumnjičenim Franjom Vargom, ponovio je da se slučaj treba do posljednjeg detalja rasvijetliti.

- Nadležne institucije moraju odraditi svoj posao. I to ne govorim kao floskulu. Zanima me dokle su ta fabriciranja išla, a očito su se dobro raširila.

Odgovorio je i na pitanje je li razgovarao s Milijanom Brkićem.

- Razgovarali smo prije, on je demantirao bilo kakvu vezu s bilo kojom od aktualnih afera.

U vrlo kratkom roku vrlo važan zakon

Plenković je također rekao da ne vidi problem u tome što će se guverner HNB-a Boris Vujčić pojaviti na predstavljanju knjige bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, dodajući da će i sam doći ako ulovi vremena jer ga to zanima.

Komentirao je i nove mailove prema kojima ispada da su dijelovi „lexa Agrokor“ promijenjeni prije nego što su došli na Vladu.

- S ovom distancom od godinu i pol dana mogu još jednom ponoviti da smo u vrlo kratkom roku donijeli vrlo važan zakonski okvir. Važno je da su OPG-ovi isplaćeni, a radna mjesta sačuvana, da su veliki i srednji dobavljači imali vremena stati na noge, da je poslovanje kompanije dobro i da je nagodba postignuta. Bitno je da su se o tom pitanju očitovala ona tijela koja su se i trebala očitovati.