Predstavljajućiviziju Hrvatske u nadolazećem razdoblju predsjednica Hrvatske demokratskezajednice Jadranka Kosor u Otoku se osvrnula i na sve što je stranačkomzaslugom ostvareno u Hrvatskoj. Poručila je da nikada neće dopustiti da seprekraja novija povijest kao ni to da netko određuje što će se slaviti a što ne.Pozvala je okupljene da i nagodinu proslave Dan pobjede u Kninu gdje će Vladuopet predvoditi Hrvatska demokratska zajednica.

„Posebnoteško bilo je u protekle dvije godine. No, Europska unija kruna je svih napora.Uz dio o poljoprivredi, kroz sve ispregovarano mislilo se i na ostalevrijednosti. Hrvatske obitelji postat će dio velike europske obitelji, što jeza HDZ iznimno važno“, istaknula je predsjednica Kosor.

Upremoćnu pobjedu u V. Izbornoj jedinici uvjereni su svi kandidati, a potpredsjednikHDZ-a Petar Čobanković kazao je kako je iznimno ponosan što je predsjednica Kosorprva na listi njihove izborne jedinice.

"Ostajeu povijesti zapisano da je Vlada koju je vodio HDZ završila pregovore. Prvogasrpnja 2013. godine postat ćemo članica EU i hrvatski jezik postat će 24. službeni jezik EU. To je ono što smohtjeli i što je još dr. Franjo Tuđman najavio", rekla je predsjednica Kosor u Iloku. Osvrnula se i namnogobrojne optužbe Kukuriku koalicije kako HDZ nije ništa učinio po pitanjunapretka Hrvatske kazavši kako HDZ na optužbe uvijek odgovara isključivo radom.

PredsjednicaKosor rekla je kako će razvoj Iloka i istočne Hrvatske u novom mandatu HDZ-ubiti na prvom mjestu jer slavonski  kraj pristupanjemeuropskoj obitelji dobiva mogućnost predstavljanja svih svojih potencijalavelikom tržištu.

Počasnagrađanka Vukovara, predsjednica Jadranka Kosor, poručila je da će HDZ-u herojskigrad uvijek biti na prvom mjestu. „Obveza je to koju dugujemo braniteljima ižrtvama rata, stoga će primarni zadatak Vlade i dalje biti ustrajnost u rješavanjuratnih zločina i povlačenje tužbi ne dolazi u obzir“, naglasila je predsjednicau Vukovaru.

„Trebase boriti za one ideale za koje su život dali hrvatski branitelji. Oni za HDZostaju svetinja“, zaključila je predsjednica Kosor.

Kandidatkinjana listi HDZ-a u V. Izbornoj jedinici dr. Vesna Bosanac podsjetila je navrijeme kolacijske Vlade predvođene SDP-om kada nije bilo lako ni Vukovaru nitilegendarnoj vukovarskoj bolnici jer su to bila vremena kada je bolničkiproračun bio znantno osiromašen, moralo se brinuti o višku djelatnika, obnova jeu potpunosti stala, najavljivalo se ukidanje odjela pedijatrije i dovodilo upitanje gubljenje statusa Opće bolnice.

Oglednije to primjer onoga, istaknuo je predsjednik gradskog odbora HDZ-a Damir Barna,što Vukovar čeka ukoliko mandatar postane Kukuriku koalicija, a osnovica njihovprogram.

Predsjednica Jadranka Kosor na završnom je skupu uVinkovcima istaknula da je Vukovarsko-srijemska županija utvrda Hrvatskedemokratske zajednice i tako će ostati i nakon 4. prosinca jer je HDZ najboljikad je najteže!

Kandidati na listi V. izborne jedinice su: predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, Petar Čobanković, Danijel Marušić, Franjo Lucić, Tomislav Čuljak, Zvonko Milas, Nikica Stevanović, Davor Huška, Vesna Bosanac, Mato Grgić, Božo Galić, Šimun Đurđević, Davor Miličević i Ljiljana Blažević.