Početkom rujna ove godine stupio je na snagu „novi Obiteljski zakon“ koji su i struka i oporba oštro kritizirale - i to s pravom. Bez obzira na čvrste argumente da je zakon loš i neprovediv, nadležno ministarstvo odlučilo ga je donijeti upravo takvog, što će izazvati više štete nego koristi - istaknuo je to predsjednik HDZ-ova Odbora za obitelj i mladež mr. sc. Stjepan Adanić u uvodniku novog, trećeg broja glasnika za obitelj i mladež.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/drugi-broj-glasnika-odbora-za-obitel...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/prvi-broj-mjesecnika-odbora-za-obite...

U pripremi zakona nismo samo kritizirali, nego smo i nudili rješenja nadležnom ministarstvu u cilju poboljšanja ovog vrlo važnog zakona za sve nas - dodao je Adanić, napomenuvši da će katastrofalni zakon dodatno otežati živote roditelja, a pogotovo djece koji prolaze brakorazvodnu parnicu. Jer, zakon zapravo tjera roditelje na to da se NE slože o uvjetima razvoda!

Vlada štedi na najugroženijima

Kukuriku „socijalna osjetljivost“ - naziv je pak članka u kojem se argumentirano kritizira novi Zakon o socijalnoj skrbi koji je stupio na snagu 1. siječnja 2014. godine. U tišini i neprimjetno u hrvatskoj javnosti prošla su zakonska rješenja kojima su obitelji s najviše djece drastično oštećene - i to u uvjetima gospodarskog sloma! Stupanjem na snagu dotičnog zakona Kukuriku vlada štedi, dakle, na najugroženijima članovima hrvatskog društva...

Obitelj.hr donosi još pregršt zanimljivih članaka u kojima se, među inim, analizira Zakon o jedinstvenom tijelu vještačenja, navode svakodnevni primjeri ponašanja mladih u školama, piše o oblicima liječenja ovisnosti...

Za bolju budućnost mladih!

Bilten HDZ-ova Odbora za obitelj i mladež za kraj donosi nekoliko snažnih fotografija: posjet predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović kardinalu Josipu Bozaniću te njezino sudjelovanje, zajedno s predsjednikom naše stranke Tomislavom Karamarkom, na XIII. općem saboru Mladeži HDZ-a, na kojem su pružili apsolutnu potporu mladima - najavivši da više neće morati u inozemstvo u potrazi za blagostanjem, nego da će nova, HDZ-ova vlada osigurati gospodarski oporavak Hrvatsku.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-sa-sabora-mladezi-hdz-2-cjelov...

Glasnik Odbora za obitelj i mladež HDZ-a donosimo u nastavku. Ugodno čitanje!

PrivitakVeličina
broj_3.pdf4.72 MB