Osječko-baranjski županijski odbor HDZ-a - predvođen predsjednikom Ivanom Anušićem - iz dana u dan sve je snažniji! Na izvanrednoj konferenciji za medije u Osijeku naša je stranka tako predstavila svoje nove članove - i to čak trojicu općinskih načelnika i jednog zamjenika načelnika!

Tidlačka: Ravnomjeran razvoj Lijepe Naše!

Svi oni, važno je naglasiti, godinama uživaju povjerenje birača u svojim lokalnim sredinama, no zbog loših odnosa i nestabilne politike u strankama iz kojih dolaze bolju budućnost za svoje općine prepoznali su u HDZ-u - u njegovom programu i vodećim ljudima.

- Vratio sam se svojoj prvoj stranci jer u konsolidiranom HDZ-u na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem vidim političku snagu koja istinski brine o ravnomjernom razvoju svih krajeva Lijepe Naše. Načelnik sam već u trećem mandatu i siguran sam da će suradnja sa županijskim i nacionalnim HDZ-om biti dodanu vrijednost našoj općini - istaknuo je Slavko Tidlačka, načelnik Općine Levanjska Varoš.

Maričić: Poveznica s državnom vlasti & svjetonazorska bliskost!

Na dobrodošlicu u HDZ zahvalili su i naši ostali novi članovi. Damir Maričić, načelnik Općine Vuka, tom je prilikom naglasio:

- Niz godina surađujem s g. Ivanom Anušićem, koji je i načelnik Općine Antunovac. Iako do sada nismo pripadali istoj stranci, suradnja je uvijek bila izvrsna. Kroz Projekt Slavonija - koji zdušno promiče i sami premijer Plenković - prepoznao sam tu ključnu poveznicu koje do sada, nažalost, nije bilo između nacionalne vlasti te one županijske i lokalne. Na čelu Županije su nam potrebni ljudi koji ne samo vole svoj kraj i žele raditi na dobrobit zajednice, nego i koji će u kvalitetnom partnerstvu s državnom vlasti moći realizirati važne projekte za Slavoniju.

HDZ Osječko-baranjske županije vrlo je snažan, iskazivao je i dosad iznimnu korektnost spram moje općine, a i svjetonazorski se „poklapa“ sa mnom osobno i s velikom većinom stanovnika Općine Vuka - zaključio je Maričić obrazloživši zašto je pristupio našoj stranci.

Tomas: Realizacija konkretnih projekata!

Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas također se - na dobrobit Slavonije i Baranje i svoje općine - pridružio HDZ-ovu pobjedničkom timu:

- Ono što je naš cilj i što nas najviše zanima jesu - konkretni projekti. Mi u svojim lokalnim zajednicama i dalje ćemo inicirati promjene na bolje, no uz podršku nacionalne razine kroz Projekt Slavonija i uz pomoć županijskog HDZ-a koji će, čvrsto sam uvjeren, preuzeti odgovornost za upravljanje Osječko-baranjskom županijom, siguran sam da ćemo moći još više napraviti za svoj zavičaj!

Ivić: HDZ - jamstvo bolje budućnosti Hrvata!

U Općini Šodolovci, u kojoj je načelnik iz redova srpske nacionalne manjine, na mjestu zamjenika načelnika kao predstavnik Hrvata izabran je Stjepan Ivić:

- Zajedno sa svim svojim suradnicima iz Općine Šodolovci odlučili smo pristupiti Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Želimo osigurati bolju budućnost Hrvatima u našoj Općini, a HDZ svojim djelovanjem u Osječko-baranjskoj županiji nudi upravo takvo jamstvo!

Anušić: OBŽ partner na nacionalnoj razini!

Nakon što je novim članovima poželio dobrodošlicu, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke Ivan Anušić snažnom je porukom zaključio konferenciju:

- Došlo je vrijeme da se stabilizira politička situacija u našoj županiji. Ona mora i želi postati partner nacionalnoj vlasti, moramo se aktivno uključiti u rad na svim razinama politike. Vrata HDZ-a, kao stožerne stranke okupljanja, otvorena su svima koji dijele naše narodnjačko-demokršćanske vrijednosti i kojima je na srcu napredak naše Slavonije i Baranje. Zajedno, radit ćemo na projektima koji će omogućiti ravnomjeran razvoj svih krajeva Slavonije i Baranje. To je naša dužnost, to je naša obveza prema biračima koji su nam dali i koji će nam dati povjerenje!