U prepunoj velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu - u organizaciji gradskog HDZ-a i Hrvatskog časničkog zbora Grada Splita - predstavljen je istinski nakladnički pothvat - „Tuđmanov arhiv: Korespondencija predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana od 1990. do 1999. godine“. Šestosveščani knjižni niz ove iznimno vrijedne historiografske građe - korespondencije prvoga hrvatskog predsjednika sa stranim državnicima i političarima - uredio je prof. dr. Miroslav Tuđman. Na predstavljanju - oko 500 prisutnih - bili su brojni dionici političkog i javnog života Splita i cijele županije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-tudmanov-arhiv-ruse-se-sve-opt...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/tudmanov-arhiv-autenticnim-dokumentima-...

„Tuđmanov arhiv“ su predstavili predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a Petar Škorić, sabornik prof. dr. sc. Miroslav Tuđman, predsjednik Kluba utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač, član Predsjedništva Kluba utemeljitelja Tomislav Družak i prof. dr. sc. Zdravko Tomac.

ŠKORIĆ: Dr. Tuđman - utemeljitelj moderne Hrvatske! 

Ciljevi prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana ostvareni su još za njegova života, a nakon njegove smrti ostvarili smo i njegove konačne ciljeve - Hrvatska je postala dio euroatlantskih integracija. Tuđman je za sve nas - njegove štovatelje - temelj svega i nikada se nećemo odreći svog utemeljitelja. Ako sami sebe ne poštujemo - neće nas ni drugi poštovati.

TUĐMAN: Detuđmanizatori nisu uspjeli u svom naumu!

Ovo je obvezna literatura za sve koje zanima povijest - radi se o izvornim dokumentima iz kojih se vidi ponašanje određenih lidera u vrijeme raspada Jugoslavije, komunističkog sustava i Varšavskog pakta. Kroz te izvore se vidi da je dr. Tuđman jedini - ili jedan od rijetkih - koji su shvatili te procese i njihov smjer. „Detuđmanizacijom“ se pak nastojalo poništiti deset godina hrvatskoga ponosa i slave - kad je stvorena država. Detuđmanizatori su bolovali od „epistemološkoga PTSP-a“ - bili su ogorčeni stvaranjem države. „Detuđmanizacijom“ su je pokušavali dekonstruirati. No „detuđmanizacija“ nije uspjela, a proces je završio je oslobađajućom presudom hrvatskim generalima u Haagu te izbornom pobjedom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. 

KOVAČ: Dan državnosti - 30. svibnja!

Svi će shvatiti - nakon čitanja ove knjige - zašto je dr. Tuđman znao ponuditi realan program u složenim međunarodnim i političkim okolnostima. Dan državnosti se treba slaviti 30. svibnja!

DRUŽAK: Vrijedni izvor za hrvatsku povjesnicu!

Povijest se više neće moći pisati bez ovog vrijednog izvora - ovim će se knjigama onemogućiti daljnje iskrivljivanje povijesnih činjenica. Zahvaljujem supruzi pokojnog predsjednika dr. Tuđmana, Ankici Tuđman, koja je sačuvala veliki dio arhive uključen u ovu knjigu. Tako je uvelike pomogla pripremi edicije.

TOMAC: Dr. Tuđman - najbolje iz naše povijesti!

Ove knjige dokazuju da rat u Hrvatskoj nije bio „građanski rat“, nego planirana agresija radi stvaranja velike Srbije. Dr. Tuđmana se pokušava izjednačiti s Joipom Brozom Titom - što je jedna velika podvala. Jer - dr. Tuđman je najbolje, a Tito najgore što se dogodilo u hrvatskoj povijesti! Pobjedom Kolinde Grabar-Kitarović otvorio se proces trijumfa tuđmanizma i poraza titoizma!