(VIDEO & PHOTO) U prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu, svečano je sinoć obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a Međimurske županije. HDZ je bio predvodnik u uvođenju demokracije i stvaranju suvremene hrvatske države, u njenoj obrani i oslobođenju, u obnovi ratom razrušenih područja i na euroatlantskom putu RH. Ispunili smo sve strateške ciljeve - koje je postavio još naš utemeljitelj i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman! - poručio je predsjednik Plenković obraćajući se brojnim članicama i članovima HDZ-a iz naše najsjevernije županije.

Gospodarstvo & regionalni razvoj

Istaknuo je da Vlada pomaže svakom kraju Lijepe Naše, bez obzira koja je politička opcija na vlasti na lokalnoj razini.

- Danas, naše su zadaće gospodarski napredak i ravnomjerni razvoj svih dijelova Hrvatske, bez obzira tko u njima bio na vlasti. Naša odgovornost velika je i ovdje u Međimurskoj županiji. Kako reče ministar iz vašeg kraja, potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat, u mandatu naše Vlade Međimurje je postalo veliko gradilište! Dobilo je u dvije i pol godine više dječjih vrtića nego u prijašnja dva desetljeća! A sve uglavnom financirano iz EU fondova! A konkretni, opipljivi benefit Europske unije nisu samo vrtići, njih 500 koje zahvaljujući tim nepovratnim sredstvima gradimo ili obnavljamo diljem Lijepe Naše, nego i nove ceste, i Pelješki most, i programi zapošljavanja mladih i žena, ali i najmodernija oprema kojom naša policija štiti hrvatsku granicu od nezakonitih migracija!

Snažna Hrvatska u sigurnoj Europi!

Naglasio je da će HDZ na nadolazećim izborima za Europski parlament uvjerljivo pobijediti.

- U EU izbore ne ulazimo samo kao uvjerljivi anketni favoriti, nego i kao snaga koja želi snažnu Hrvatsku u sigurnoj i naprednoj Europi! Zajedno, pobijedit ćemo i na tom ispitu naših postignuća i vjerodostojnosti, kao što smo prošle nedjelje premoćno pobijedili i u Ličko-senjskoj županiji!

Rast potpore HDZ-u na sjeverozapadu Hrvatske

Dodao je da je HDZ ključna, dominantna politička snaga u Hrvatskoj - kako u svojoj 30-ogodišnjoj povijesti, tako i danas.

- Dali smo predsjednicu RH, pobijedili smo na parlamentarnim izborima, imamo 19 od 21 člana Vlade, najsnažnije smo zastupljeni u EU parlamentu, imamo 50 posto načelnika, gradonačelnika i župana. Sa smjerom politike HDZ-a koji držimo, svakim danom možemo računati na veću potporu našoj stranci u sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske.

Jačanje malog i srednjeg poduzetništva

Osvrnuo se i na dio postignuća ove Vlade.

- Povećali smo i rodiljne i roditeljske naknade, povećali smo odbitke, poreznom reformom smo rasteretili naše građane za gotovo 6 i pol milijardi kuna. Vlada smo koja razmišlja unaprijed. Prošlo je više od 20 godina da je neka hrvatska Vlada postigla proračunski višak. Uprihodili smo više nego smo potrošili. Nema područja u kojem nismo napravili iskorake - provodimo reforme kako bi život svih ljudi bio kvalitetniji. U dvije i pol godine mandata povećali smo minimalnu plaću za 24 posto.

Imamo najbolje ljude!

Što se tiče izbora za Europski parlament, predsjednik Plenković istaknuo je da HDZ uvijek može iznjedriti najbolje ljude koji će na najkvalitetniji način predstavljati i provoditi naš program.

- Imamo ljude koji razumiju zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa, funkcioniranje EU institucija, ne izlaze u javnost s besmislicama i floskulama kojih se možete naslušati od anarhističkih, protestnih, krajnje desnih i krajnje lijevih te nekih smušenih aktera na političkoj sceni. U mandatu naše Vlade, skočili smo s 9 posto na 65 posto ugovorenih sredstava, a do kraja ove godine doći ćemo i do 85 posto. Mi znamo, razumijemo i spremni smo odgovarati na izazove modernog vremena i dobivati većinsko povjerenje birača. Uvjeren sam da će to pokazati i Međimurska županija na EU izborima!

DARKO HORVAT (potpredsjednik HDZ-a i predsjednik međimurskog HDZ-a):

Dječji vrtić, poduzetnička zona, sjeverna i južna zaobilaznica grada… sve su to projekti ove Vlade. U samo godinu dana obistinila se najava s prošle obljetnice da će se Međimurje pretvoriti u veliko gradilište! Vlada je u Međimurje dosad uložila više od 530 milijuna kuna. Danas imamo mogućnost birati dobre investitore, one koji će znati cijeniti međimurske radnike. Razvoj u Međimurju danas nose gradovi u kojima obnašamo vlast - Mursko Središće i Prelog. Njihovi gradonačelnici još će dugo biti na svojoj funkciji jer se Čakovcu pod vlašću SDP-a ne događa renesansa i razvoj kao u ova grada.