Hrvatska demokratska zajednica zgrožena je, još uvijek nepotvrđenom strašnom viješću o mogućem pogubljenju Tomislava Salopeka. U ovom teškom trenutku za cijelu Republiku Hrvatsku i hrvatski narod, ujedinjeni smo u molitvama za našeg Tomislava, kao što smo ujedinjeni u osudi gnusnog čina - stoji, među ostalim, u priopćenju naše stranke u povodu nepotvrđenih vijesti o sudbini u Egiptu otetog hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Hrvatska demokratska zajednica zgrožena je, još uvijek nepotvrđenom strašnom viješću o mogućem pogubljenju Tomislava Salopeka.

U ovom teškom trenutku za cijelu Republiku Hrvatsku i hrvatski narod, ujedinjeni smo u molitvama za našeg Tomislava, kao što smo ujedinjeni u osudi gnusnog čina.

Hrvatska demokratska zajednica najdublje i najiskrenije suosjeća s obitelji Tomislava Salopeka. 

Još jednom smo svjedoci da je terorizam problem cijelog svijeta, a da je tzv. Islamska država jedna od najvećih prijetnji međunarodnom miru i sigurnosti. Takav barbarski čin, ne samo da izaziva zgražanje Hrvatske, nego i cijelog slobodnog svijeta. Čin smaknuća udar je na sve ljude - na čovječanstvo, civilizacijske vrijednosti i demokraciju.

Slobodni svijet nailazio je na puno teških izazova u povijesti i nikad nije pokleknuo pred silama zla i mraka. Ako se dogodilo ono najgore, Tomislavova i ostale žrtve samo jačaju našu odlučnost u toj borbi.