Hrvatska demokratska zajednica bezbroj puta je naglasila da osuđuje sve totalitarizme i radikalizme, pa to čini i ovom prigodom. SDP pokušava izolirane incidente u Kninu silom proglasiti dominantnim ponašanjem! - stoji, među inim, u priopćenju naše stranke u povodu današnjih optužbi ministra Marasa i drugih dužnosnika SDP-a.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Hrvatska demokratska zajednica bezbroj puta je naglasila da osuđuje sve totalitarizme i radikalizme, pa to čini i ovom prigodom. Rijetki izdvojeni incidenti ne bi smjeli zasjeniti veličanstvenu proslavu Dana pobjede u Kninu, ali i u čitavoj Hrvatskoj. SDP pokušava izolirane incidente u Kninu silom proglasiti dominantnim ponašanjem. 

Istodobno, iz Srbije se već mjesecima pokušava revidirati povijest. Službeni Beograd šutke gleda na rehabilitiranje četništva, D. Mihajlovića, V. Šešelja, izbjegava jasno osuditi ideju velike Srbije, oglušuje se na sadržaj oslobađajuće presude Haškog suda u slučaju hrvatskih generala. Na te pokušaje revizije povijesti u SDP-u mjesecima šute. Umjesto da štite hrvatske nacionalne interese, zaštite prava Hrvata u Vojvodini, oni izmišljaju unutarnjeg neprijatelja.