(VIDEO) Odradili smo angažiranu kampanju. Zahvaljujem svim kolegicama i kolegama koji su predstavljali u svim izbornim jedinicama naš program. Od svih programa ponuđenih biračima, HDZ ima najkvalitetniji. Orijentirani smo na budućnost, nova radna mjesta, gospodarstvo, konkurentnost, zapošljavanje, društvenu solidarnost… Pomoći ćemo onima najranjivijima u društvu. Upravo mi smo dali ton ovoj kampanji: podigli smo razinu komunikacije i političke kulture. Unijeli smo europsku dimenziju - svi su to primijetili! - istaknuo je, između ostalog, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u gostovanju u Dnevniku HTV-a.

Razgovor s predsjednikom HDZ-a - koji je vodio novinar Zoltan Kabok - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O POBJEDNIČKOJ KAMPANJI

Odradili smo angažiranu kampanju. Zahvaljujem svim kolegicama i kolegama koji su predstavljali u svim izbornim jedinicama naš program. Od svih programa ponuđenih biračima, HDZ ima najkvalitetniji. Orijentirani smo na budućnost, nova radna mjesta, gospodarstvo, konkurentnost, zapošljavanje, društvenu solidarnost… Pomoći ćemo onima najranjivijima u društvu. Upravo mi smo dali ton ovoj kampanji: podigli smo razinu komunikacije i političke kulture. Unijeli smo europsku dimenziju - svi su to primijetili. Mijenjajući HDZ stvorili smo pretpostavke za promjenu Hrvatske na bolje. Tu ključnu poruku će birači u nedjelju nagraditi svojim glasom.

O POSTIZBORNOJ SURADNJI

Želim poručiti Mostu: prostor za buduću političku suradnju je otvoren. Ne samo s Mostom, već i s ostalim strankama koje su nam svjetonazorski i programski bliske. Možemo formirati stabilnu parlamentarnu većinu te osigurati funkcionalnu i učinkovitu Vladu. To građani očekuju.

O JEFTINIM SPINOVIMA

Neće biti „velike koalicije“. To je jedan od onih spinova kojima smo svjedočili u proteklih nekoliko tjedana. HDZ-ov stav je jasan: idemo pobijediti na izborima! Bit ćemo stranka koja će imati najveći broj pojedinačnih mandata.

O KLJUČNIM POTEZIMA NOVE VLADE

Siguran sam da ćemo biti u poziciji formirati novu hrvatsku Vladu. U kampanji smo pokazali ključni karakter HDZ-a kakvog ga gradim - to je vjerodostojnost, pouzdanost i kvaliteta. Kandidatkinjama i kandidatima na našim listama treba dati šansu. Hrvatski ljudi suočavaju se s brojnim problemima. Zahtijevat ću da proračun bude stabilan i uravnotežen. Proračun, dakle, koji će osigurati razvoj i imati primarni suficit. Napravit ćemo cjelovitu poreznu reformu. Omogućit ćemo da se neoporezivi dio dohotka poveća s 2.600 na 3.750 kuna. Riješit ćemo otpis dugova blokiranima - u visini iznosa jedne prosječne plaće, uz kamate. Pristupit ćemo svemu onome što će omogućiti povećanje mirovina - barem za pet posto tijekom našeg mandata. Vodit ću Vladu koja će biti stabilna, u europskom duhu i okrenuta rješavanju konkretnih problema građana.