HDZ će u iduća dva ili tri tjedna HDZ objavitisvoj gospodarski program te predstaviti kandidata za gradonačelnika Zagreba,rekao je Karamarko nakon mise koju je u povodu blagdana blaženog kardinalaAlojzija Stepinca u Krašiću služio mons. Juraj Batelja.

Na dodatno pitanje ima li HDZ kandidata zazagrebačkog gradonačelnika, Karamarko je odgovorio da ima, ali da se oko togpitanja "pomalo stvara histerija", a da je HDZ-u dovoljno mjesec ipol dana kampanje.

Nakon što je jučer Milan Kovač, novi predsjednikZajednice kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" pozvao natragu stranku članove koji su otišli ili izbačeni, Karamarko je rekao novinarima daće o njihovu povratku odlučivati Časni sud stranke.

Ne, nikoga ja ne pozivam, postoji Časni sud kojiće o svemu odlučiti, odgovorio je Karamarko na pitanje poziva li i on bivšegčlana HDZ-a Ivića Pašalića natrag u stranku, kao što je to jučer učinio MilanKovač.

Komentirajući izjavu bivšeg predsjednikazagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimira Golema, koji je ovih dana napustio stranku, daje HDZ sam sebi svrha, Karamarko je rekao je da su to izjave izazvanefrustracijama zbog gubitka izbora.

Pustite to što Golem kaže. To su izjave izazvanefrustracijama zbog situacije u kojoj čovjek koji ne ispuni svoje ambicije iizgubi izbore ima svoju viziju i perspektivu stvari u stranci, rekao je.

Upitan je li s odlaskom Golema stranka izgubiladio glasača u Zagrebu, Karamarko je rekao da će HDZ u Zagrebu dobiti koliko ćedobiti, a da je pred njima vrijeme za sljedeće parlamentarne izbore i onda opetlokalne.

Stranka se naprosto diže. Netko će otići, netkodolazi, a nitko ne spominje sedam ili osam tisuća novih članova i činjenicu dasu jedna četvrtina članova Mladeži HDZ-a postdiplomanti, magistranti i doktorati,a spominje se onaj jedan pojedinac koji je otišao", kazao je.

Istaknuo je da je na stranačkim skupovima ovihdana u Slavonskom Brodu, Šibeniku i Imotskom bilo i do tisuću i petsto članovaHDZ-a, što govori o "povratku na duh 90-ih". Pojasnio je da se HDZ nevraća natrag u prošlost, nego na duh i na emociju koja se rađa prema domovinikoja je u problemima.