U trenutku pisanja ovog teksta službena stranica HDZ-a broji 51.055 sljedbenika dok je SDP ostao na 28.480. Puno veći fokus je na stranicama čelnika stranaka, pa je tako Tomislav Karamarko uspio prikupiti čak 80.260 sljedbenika dok je Milanoviću to uspjelo u značajno manjem broju. Riječ je o gotovo dvostruko manjem broju od 45.045 sljedbenika! - stoji, među ostalim u priopćenju naše stranke.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Svega dva dana prije parlamentarnih izbora, Facebook stranice HDZ-a i SDP-a, odnosno njihovih čelnika Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića, sudeći prema rezultatima koji se tamo ostvaruju, jasno ukazuju na popularnost i percepciju javnosti prema strankama i njihovim čelnicima. Trenutna situacija prema broju sljedbenika pojedine stranice nedvosmisleno ukazuje da korisnici spomenute društvene mreže u gotovo dvostruko većem omjeru preferiraju HDZ i Tomislava Karamarka u odnosu na SDP i Zorana Milanovića.

Na samom početku službene kampanje odnos između HDZ-a i SDP-a je bio gotovo izjednačen prema broju sljedbenika pojedinih stranica, bilo da je riječ o službenim stranicama stranaka ili njihovih čelnika. 

Danas, svega dva dana prije nedjelje i izbora, situacija je prilično drugačija. Trenutni rezultati jasno ukazuju na percepciju javnosti prema strankama i liderima kroz ostvareni broj sljedbenika. U trenutku pisanja ovog teksta službena stranica HDZ-a broji 51.055 sljedbenika dok je SDP ostao na 28.480. Puno veći fokus je na stranicama čelnika stranaka, pa je tako Tomislav Karamarko uspio prikupiti čak 80.260 sljedbenika dok je Milanoviću to uspjelo u značajno manjem broju. Riječ je o gotovo dvostruko manjem broju od 45.045 sljedbenika.

Rast popularnosti HDZ-a i Tomislava Karamarka na Facebooku je uistinu velik ako se ima na umu relativno kratak period službene kampanje, kao i činjenica da su oponenti iz SDP-a značajno ranije započeli aktivnosti. Bez obzira na to, iako su SDP-ove stranice imale blagu prednost na samom početku kampanje, u vrlo kratkom roku se popularnost iskristalizirala i gotovo udvostručila u korist Karamarka i HDZ-a.