Eurozastupnik Andrej Plenković danas je u Središnjici HDZ-a predao Središnjem izbornom povjerenstvu potpise za kandidaturu na unutarstranačkim izborima za predsjednika HDZ-a. A nakon predaje potpisa, Plenković je dao izjavu brojnim okupljenim novinarima.

Izjavu - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O POTPISIMA

Zajedno s mojim kolegama - voditeljem moga Izbornog stožera g. Damirom Krstičevićem, glasnogovornikom Davorom Ivom Stierom te volonterima i mladim suradnicima - predao sam Središnjem izbornom povjerenstvu više od 35 000 potpisa članova HDZ-a. A koje smo - zahvaljujući velikom doprinosu, trudu i angažmanu naših županijskih i gradskih organizacija, te članova i volontera - prikupili diljem Hrvatske u propisanom roku.

O IZBORIMA I PROGRAMU

Unutarstranački izbori koji će se održati 17. srpnja bitni su za jačanje legitimiteta novog predsjednika HDZ-a - na unutarnjem planu u stranci, ali jednako tako i prema vani. Kako bih s punom potporom članova HDZ-a mogao voditi stranku u prijevremene izbore. Program, koji sam pripremio zajedno sa suradnicima, predstavit ćemo ovdje u petak u 11.00 sati. U danima do izbora 17. srpnja obići ćemo sve županije, razgovarati s našim članovima i predstaviti naš program.

O POBJEDNIČKOJ STRANCI

Zahvalan sam svima koji su mi pomogli u ovim danima pretkampanje. Nadam se da ćemo svi zajedno imati i energije i snage u političkim izazovima pred nama. U njih idem vrlo angažirano, optimistično, pun energije, ideja i entuzijazma - da učinimo dobro dobro i Hrvatskoj i HDZ-u - kao najvećoj i najsnažnijoj političkoj stranci u zemlji.