Osijek. Posebno emotivan trenutak na večerašnjem skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije za IV. izbornu jedinicu bio je govor hrabre 20-godišnje Osječanke Ene Šarac. Cijelu Hrvatsku zadivila je svojom hrabrošću u 13-godišnjoj borbi protiv bolesti. Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić dao joj je krunicu - koju je nosio cijelo vrijeme svog ratnog puta u Domovinskom ratu - da je pokloni predsjedniku Karamarku.

Zadržite liječnike i medicinske sestre

Dirljivi govor Ene Šarac praćen je snažnom potporom svih okupljenih.

„Ja sam Ena Šarac i borim se s karcinomom koji mi je dijagnosticiran sa sedam godina. Pred svima obećavam da ću i na ovoj šestoj operaciji izaći kao pobjednik! Kada preuzmete kormilo Hrvatske, molim vas da se zauzmete za sve naše ljude koji su oboljeli od teških bolesti, a nemaju dovoljno novca za liječenje. Bolno je obitelji skupljati donacije i moliti dobre ljude za financijsku pomoć. Učinite da naši mladi ne odlaze vani, posebno vas molim da zadržite liječnike i medicinske sestre. Osigurajte im više novca za usavršavanje u liječenju teških bolesti. Cijene ih u inozemstvu, a ovdje ne mogu raditi. Molim dragog Boga da se i to promijeni. Govorim u ime svih nas - koji se želimo liječiti i živjeti u Hrvatskoj. Nikada neću otići iz naše Hrvatske - ne dozvolite da mladi ljudi odlaze. Borite se za dobrobit građana i ne odustajte od svojih ciljeva - jer tako se jedino pobjeđuje!“, poručila je Ena, simbol ponosa i hrabrosti. 

Pobijedit će i naša Ena!

Predsjednik Karamarko u emotivnoj zahvali pobjednici Eni poklonio je svoju posvećenu krunicu Svetog pape Karola Woytile.

 „Naravno da ćemo pobijediti. Pobijedit će i naša Ena. Zahvaljujem Eni i g. Milijanu Brkiću na poklonjenoj krunici, nosit ću je stalno sa sobom. I ja, također, imam jednu krunicu koju nosim stalno sa sobom. To je posvećena krunica Svetog pape Karola Wojtyle - poklanjam je našoj Eni da je prati u pobjedi“, kazao je predsjednik HDZ-a.