Nakon što je predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković održao sastanak s predstavnicima kutinske Petrokemije i Prvog plinarskog društva (PPD), u Banskim dvorima sazvana je izvanredna konferencija za medije.

Ukratko: zahvaljujući Vladinu angažmanu, postignut je dogovor da PPD ponovno isporučuje plin Petrokemiji - čime je osiguran nastavak proizvodnje u toj strateški važnoj kutinskoj tvrtki.

Marić, Popijač, Vujnovac

Uz predsjednika Plenkovića, na konferenciji su sudjelovali ministar državne imovine dr. sc. Goran Marić, predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač i predsjednik Uprave PPD-a Pavao Vujnovac.

Izjavu predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo sažetak njegovih poruka:

Dogovorili smo da PPD nastavi s opskrbom plina koju je jučer obustavio - tako da će se danas normalizirati proizvodnja u Petrokemiji. To je ono najvažnije.

Apeliram na sindikate i sve zaposlenike Petrokemije da normalno nastave sa svojim aktivnostima. Važno je to ne samo za Kutinu i Moslavinu, nego i za cijelu hrvatsku poljoprivredu - s obzirom da Petrokemija proizvodi ključna mineralna gnojiva.

Angažman Vlade RH

Vlada je spremna, kao većinski vlasnik Petrokemije, angažirati se na pronalaženju sredstava koja će tvrtki omogućiti dodatnu likvidnost. Očekuje nas kvalitetan i ozbiljan proces restrukturiranja, pa i dokapitalizacije Petrokemije - kako bi se osigurala njena dugoročna održivost.

To je još jedan važan angažman Vlade RH u kvalitetnom funkcioniranju gospodarstva i nama izrazito važnih kompanija.