U nedjelju napravimo sve da aktualnoj vlasti i u ponosnom Dubrovniku pokažemo što mislimo o načinu njihova vladanja! Neka Dubrovnik prvi pokaže što misli o tom podcjenjivanju i ponižavanju hrvatskog čovjeka! - jedna je od poruka predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je - uoči skorašnjih prijevremenih lokalnih izbora – sinoć održao motivirajući govor u tvrđavi Revelin.

Često prekidan gromoglasnim pljeskom mnogobrojnih članova i simpatizera, Karamarko je - među inim - govorio o ponašanju SDP-ove vlade prema braniteljima, važnosti Pelješkog mosta za Hrvatsku i Dubrovnik, drugom Domovinskom ratu, mladim ljudima koji će preuzeti odgovornost za upravljanje Dubrovnikom, aferama dosadašnjeg gradonačelnika Vlahušića…

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku prenosimo njegove ključne poruke:

Ponosni hrvatski Dubrovnik!

S ovoga mjesta pozdravljam sve hrvatske branitelje, ljude koji su dali svoje živote braneći i Dubrovnik i Hrvatsku. Upućujem pozdrave i potporu našim braniteljima u Savskoj. Aktualna vlast u državi sve je naše vrijednosti relativizirala i bacila pod noge. Kako vladaju u državi, tako vladaju i u gradovima i općinama. Njihovu je vlast obilježilo nerazumijevanje vlastitog naroda, nedostatak empatije prema građanima, izjednačavanje žrtve i agresora… U zakon o braniteljima pokušavaju provući definiciju o sudionicima u borbenim aktivnostima. Ne govore o braniteljima i agresorima. Vrlo perfidno. 

Bivši je predsjednik u nekim svojim istupima rekao da su „sukobi na ovom području bili posljedica nekih krivo vođenih politika“. Jesu li branitelji Dubrovnika vodili neku „pogrešnu politiku“ dok je grad bio opkoljen, tučen granatama i dok su ljudi ginuli?! Vodio je jedinu moguću politiku - obrambenu i legitimnu. Druga, velikosrpska politika bila je agresivna i imperijalistička te je htjela prisvojiti Dubrovnik. 

Pelješki most

Kad je SDP došao na vlast za nas su govorili da neki „luđaci“ planiraju izgraditi Pelješki most. Aktualna vlast u Dubrovniku ima isto mišljenje. Kako to objasniti? Mi smatramo da Hrvatska ima pravo biti teritorijalno integrirana te da Dubrovčani i žitelji ove županije imaju pravo ići kroz svoju domovinu i doći u svoj glavni grad bez putovnice u džepu. A oni su smišljali razne verzije: specijalne trajekte, podzemne tunele, nadvožnjake… Samo ne ono što treba Hrvatskoj i Dubrovniku, a to je - Pelješki most! 

Milanovićeva naknadna pamet

Tek sada, kada se bliže parlamentarni izbori, premijer naknadno shvaća da je Pelješki most najbolje rješenje. Nakon što su tri i pol godine na vlasti i što su upropastili desetke tisuća radnih mjesta, premijer „shvaća“ i da je nezaposlenost grozan problem. Za njihova mandata iz Hrvatske je iselilo više od 100.000 ljudi. Hrvatsko gospodarstvo je uništeno. To je posljedica njihove politike! 

Drugi Domovinski rat

Prvi veliki zadatak bio je devedesetih godina obraniti Hrvatsku. A drugi, koji je pred nama, je vraćanje ponosa Hrvatskoj i borba za kvalitetu života. Najavio sam bio drugi Domovinski rat. Mediji su me, naravno, optužili da prizivam rat. Rekao sam da se moramo s onom istom energijom kao devedesetih godina boriti za svako radno mjesto, svako neobrađeno polje, za svakog mladića i djevojku koji žele napustiti zemlju, za razvoj svakog grada i općine, za kvalitetan život svih građana. Zar je Dubrovniku zaista potrebno da bude samo šetalište za ljude koji ljeti silaze s kruzera, prošeću Stradunom, kupe suvenir i odu? Je li i Hrvatska samo to? Nikakve strategije u ovoj vlasti nije bilo. Nijedna prava investicija nije realizirana u Hrvatskoj. Nikakva sredstva iz EU fondova nisu povučena. Više sredstava uplaćujemo u europski proračun, nego što izvlačimo. Doista smo „moćna“ država pod SDP-ovim vodstvom kada s ovakvim gospodarstvom možemo financirati bogate europske zemlje. 

ZA duplo bolji Grad!

Sva obilježja aktualne vlasti reflektiraju se i u Dubrovniku. Analizirajmo što je dosadašnji gradonačelnik ostavio iza sebe i po čemu će ga Dubrovnik pamtiti. Možda samo po kaznenim prijavama i pravomoćnim presudama. Ne dopustimo da obnašanje ovakvih dužnosti bude privatni biznis. Nas optužuju za kriminal i korupciju, a to je ono što caruje u njihovim redovima. 

U nedjelju napravimo sve da aktualnoj vlasti i u ponosnom Dubrovniku pokažemo što mislimo o načinu njihova vladanja! Neka Dubrovnik prvi pokaže što misli o tom podcjenjivanju i ponižavanju hrvatskog čovjeka! Pobjeda u Dubrovniku označit će uvod u njihov poraz na parlamentarnim izborima. Dajem iskrenu potporu našoj listi, našim mladim ljudima. Oni se kandidiraju čistih ruku i treba ih poduprijeti. Oni trebaju voditi Dubrovnik koji će biti ponosni hrvatski grad. Grad koji ima budućnost. Neka živi naš Dubrovnik i naša lijepa domovina Hrvatska!