Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković jučer je nakon Šibensko-kninske županije, posjetio Zadarsku. U Petrčanima u Kraljevskim vinogradima (kod Zadra) družio se i razgovarao s brojnim okupljenim građanima. Zajedno s predsjednikom Plenkovićem bili su naše kandidatkinje i kandidati u IX. izbornoj jedinici.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Održiv zdravstveni, socijalni i mirovinski sustav

U ovom smo kratkom razdoblju vrlo jasno poslali ključne političke poruke iz našeg izbornog programa. U našoj unutarstranačkoj sam kampanji rekao da najveća, stožerna hrvatska stranka mora projicirati stabilnost u državi. Mora raditi, dakle, na vrlo jasnom okviru pravne sigurnosti. Za našu stranku, koja pripada europskoj obitelji pučana, ključno je socijalno-tržišno gospodarstvo. Država ima zadaću stvoriti okvir da poduzetnici svojim radom učine dodatni napor za sebe i društvo te stvore dodatnu vrijednost. Cijenimo kršćansko načelo solidarnosti - HDZ kao stranka koja okuplja sve slojeve društva brine o najranjivijima. To podrazumijeva kvalitetan i održiv zdravstveni, socijalni i mirovinski sustav.

Program orijentiran na budućnost

Naš izborni program orijentiran je na budućnost - na gospodarstvo. Konkurentnost, nova radna mjesta i demografsku obnovu. U tom kontekstu HDZ želi da kvalitetni ljude iznjedre taj program u jedan operativni rad Vlade. Za to moramo dobiti široku potporu birača. Moramo mudrim i odgovornim potezima Vlade naći balans ravnomjernog regionalnog razvoja. Svima pomoći gdje je najpotrebnije da se dostigne potrebna razina razvoja. Tu nam može pomoći članstvo u Europskoj uniji.

Pobjeđujemo!

Kandidati i kandidatkinje na našim listama su predloženi od naših stranačkih organizacija i zajednica. To je bio onaj minimum kojeg sam se držao. Siguran sam da će HDZ u ovoj izbornoj jedinici pobijediti. Ovo je za nas najjača izborna jedinica - koja potvrđuje kontinuitet snage HDZ-a. Vjerujem da ćete učiniti sve da ta potpora bude još izraženija. Koristite što više mogućnost preferencijalnog glasovanja. Ostvarit ćemo tako sinergiju snage stranke i pojedinaca.

PLENKOVIĆ: POBJEDNIČKA IZBORNA JEDINICA!

Predsjednik Plenković u izjavi za medije osvrnuo se, među ostalim, na tijek naše pobjedničke kampanje te na iznimne rezultate u gospodarstvu u Zadarskoj županiji.
Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O POBJEDNIČKOJ KAMPANJI

Drago mi je da sam danas obišao niz gradova u IX. izbornoj jedinici. Jutros smo započeli u Drnišu, nakon toga smo bili u Kninu. Zatim smo posjetili Šibenik i družili se s jako mnogo ljudi te posjetili Srednjovjekovni sajam. Sada smo u Zadru s našim kandidatkinjama i kandidatima i Zadarske županije. Ovo je pobjednička izborna jedinica za nas. Uvjeren sam da će zajedničkim naporom ostvariti bolji rezultat nego na prošlim izborima. Očekujem od njih da to bude jedan veliki doprinos ukupnoj pobjedi na ovim izborima.

O GOSPODARSTVU ZADARSKE ŽUPANIJE

Jako mi je drago da je ovaj dio Hrvatske izuzetno napredovao u proteklih 25 godina. Od prometne i lučke infrastrukture do razvoja Zadra i turizma. Moramo tako nastaviti, to je politika HDZ-a - ravnomjeran regionalni razvoj i prometno povezivanje. Zadarska županija je ona u kojoj je ribarstvo najrazvijenije kao industrijska grana u odnosu na ostali dio Jadrana.

JASENICE

U Zadarskoj županiji predsjednik Plenković posjetio je Jasenice. Na skupu su predstavljeni naši kandidati i kandidatkinje u IX. izbornoj jedinici.

KARLOVAC

Na kraju jučerašnjeg dana, predsjednik Plenković posjetio je Karlovac (Karlovačka županija). Družio se i razgovarao s brojnim okupljenim građanima te posjetio tradicionalnu manifestaciju 30. Dani piva.