Uoči svečane sjednice u povodu 25. obljetnice osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, predsjednik Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja novinara. Među inim, komentirao je suradnju HDZ-a s Ružom Tomašić i HSP-om „Dr. Ante Starčević“, SDP-ovu politiku „grabi što možeš ugrabiti“ dok su još kratko na vlasti, crne prognoze Europske komisije, „ankete“…  Kao odgovor na sva „istraživanja“ javnog mnijenja, Karamarko je jednostavno upitao: Koje su ankete pogodile točan rezultat izbora u zadnje dvije i pol godine?!

Prenosimo ključne naglaske predsjednika HDZ-a, a odgovore u cijelosti možete pogledati u nastavku.

O ŠEŠELJU NA SLOBODI

Takav zločinac, jedan od kreatora genocida na području BiH i Hrvatske, očito je doživio sudbinu da zbog bolesti bude pušten i da napusti ovaj svijet kao da nikada nije počinio nijedan zločin.   

O KATAKLIZMI ZVANOJ SDP

HDZ ima cjeloviti program gospodarskog oporavka, a već dvije i pol godine upozoravamo da ovo što SDP-ova vlada radi nije dobro. Dospjeli smo u ekonomsku kataklizmu, u vrlo tešku situaciju koja će biti i gora ne odu li oni što prije s vlasti!   

O SDP-ovu UDARU NA HGK

To je sve u skladu s njihovim „osnovnim poslom“ - kojim se bave već tri godine. A to je samo smjena HDZ-ovih kadrova i preotimanje dužnosti. I dalje žele dijeliti sinekure partijskim podobnicima, kadrovima iz komitetskih hodnika. Pri kraju su svoje vlasti, i očito nastoje grabiti gdje god se može. 

O „ANKETAMA“ & AGENCIJAMA

Ma pustimo „ankete“, HDZ je u ovom trenutku jači od SDP-a kojih 16 do 20 posto! Sjetite se samo kako su raznorazni anketari tvrdili da će Vidović premoćno pobijediti  u Sisačko-moslavačkoj županiji, a izgubio je sa 16 posto!?  I tada sam rekao - to je realna razlika. 

Nemojmo više pričati o tim blesavim anketama, one tvrde da naša predsjednička kandidatkinja ima 27 posto - a pobijedit će u prvom krugu s 52, 53 posto! Doista su već smiješne te „ankete“. Ne znam kako agencije koje su se toliko profesionalno izblamirale s tim „anketama“ namjeravaju dalje raditi?! Sramote se pred narodom. Koje su „ankete“ pogodile točne rezultate bilo kojih izbora u zadnje dvije i pol godine? Po svim „anketama“ gubimo, a mi na izborima stalno pobjeđujemo! Kako im nije neugodno?!  

O VUKOVARSKOJ KOLONI SJEĆANJA

Nisam Nostradamus, teško mi je proreći što će se dogoditi, ali znam što bih htio. Htio da bih da bude doista dostojanstveno, da se u tome svetom gradu osjeti jedinstvo. Volio bih da svi imamo istu razinu ljubavi i empatije prema žrtvama, da ondje budemo svi zajedno posvećeni molitvi upravo za njih. Vukovar je spasio Hrvatsku, imajmo to na umu!  

O SURADNJI S TOMAŠIĆ & HSP-om AS

To što je gospođa Tomašić odstupila njihova je unutarnja stvar. Mislim da to ne bi smjelo promijeniti naše dobre odnose ni s gospođom Tomašić - ni s HSP-om „Dr. Ante Starčević“. Kao što ste vidjeli, ona podržava našu predsjedničku kandidatkinju, kao što je podržava i HSP AS.