Na velikom skupu u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Prije same proslave, Karamarko je odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vlada-stalno-stvara-konfuziju-...

I u Gradu na Rječini - na proslavi četvrt stoljeća najveće, stožerne hrvatske stranke - u dvorani se tražilo mjesto više. Domoljubni zanos i duh zajedništva kao i prije 25 godina kada se u prijelomnim vremenima - pod vodstvom dr. Franje Tuđmana - krenulo na povijesni put državnog osamostaljenja. 

Dišemo plućima svog naroda

Motivirajući je govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao predsjednik Tomislav Karamarko:

- Mi nismo stranka ekskluzivnih, nismo politička elita - mi dišemo plućima svog naroda. Kada god odrede datum parlamentarnih izbora - odlučili su o datumu vlastitog poraza! Mi dolazimo s cjelovitim Programom gospodarskog oporavka i zapošljavanja, dok oni plaćaju američke PR-ovce da ih u zadnji čas uglancaju. No ni to im neće pomoći! - samo su neke od snažnih Karamarkovih poruka koje su podizale dvoranu na noge. 

Od Prevlake pa do Dunava

HDZ je (ponovno) pobjednička stranka - nižemo izborni trijumf za trijumfom. Naš rejting nezaustavljivo raste od Prevlake pa do Dunava. Domovinska i iseljena Hrvatska ponovno dišu istim plućima. 

Govor Tomislava Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo dio ključnih poruka:

Na Tuđmanovu putu

Pozdravljam sve hrvatske branitelje - da nije bilo njih, ne bismo ni mi danas bili ovdje. Pozdravljam i utemeljitelje HDZ-a, danas je vaš dan! Mnogi su 90-ih sjedili sa strane i čekali što će se dogoditi. A mnogi su bili i protiv nas - nisu htjeli hrvatsku državu. Nazivali su nas „strankom opasnih namjera“ jer smo htjeli da Hrvatska izađe iz okova komunizma, jednostranačke diktature i kulta ličnosti. Da se vrati u srednjoeuropski kulturni krug i postane članicom NATO-a i EU. Zahvaljujući našoj stranci - to je i ostvareno! I zato je dr. Franjo Tuđman najveći Hrvat 20. stoljeća. Dužni smo podsjećati narod na njegovo veliko povijesno djelo.

SDP-ov antieuropski refleks

Kao što smo antifašisti - mi smo i antikomunisti! Distancirani smo od svakog totalitarizma. Nijedan totalitarizam u 20. stoljeću nije ništa dobrog donio našem narodu. Nakon 45 godina krvavog iskustva komunizma - i dan danas, nažalost, moramo slušati apologete onih koji su okrvavili ruke. Zato i želimo europsko, narodnjačko društvo. A proglašavaju nas „nazadnima“?! A jako je „napredno“, valjda, donijeti „Lex Perković“!? Ili kada između Tuđmana i Tita neki biraju - Tita!?

Pred novom povijesnom zadaćom 

Za našu je slobodu živote položilo 15.000 branitelja. Budimo ponosni - veliki dio sna dr. Tuđmana je ispunjen! No sada smo pred novom povijesnom zadaćom, želimo da naša djeca ostanu živjeti ovdje - da se svi u ovoj zemlji osjećaju dobro. Da imaju radno mjesto - da od svoga poštenog rada svaki pojedinac može pošteno živjeti. No, imamo li to pod vlašću onih u čijem je mandatu iselilo 100.000 mladih?! Odlaze inženjeri, liječnici, informatičari… Odlazi naša budućnost! Treći je to egzodus Hrvata u 20. stoljeću! Ova vlast - ako dobije još jedan mandat - neće imati problem nezaposlenih. Svi će raditi vani!

Kraj agonije zvane SDP

Pustimo isprazne Vladine priče - na kraju svi moraju pred vlastitim narodom položiti računicu. Prvi put u Hrvatskoj broj se radnih mjesta smanjio ispod 1,3 milijuna, na 11 uposlenih dolazi 10 umirovljenika, nijedna veća investicija nije došla, korištenje EU fondova - nula. No došao je tome kraj - pobijedit ćemo i na parlamentarnim izborima! Vratili smo u stranku domoljublje i poštenje. Svatko tko osobni interes misli staviti ispred interesa Domovine i hrvatskog čovjeka - bolje da sam ode iz HDZ-a! Vraćanje dostojanstva, časti narodu i borba za kvalitetan život svakog pojedinca - to je naša zadaća. Sve nas ujedinjuje ljubav prema Domovini i želja da Domovina bude sretna! 

Pobjeđujemo!

Kada god odrede datum parlamentarnih izbora - odlučili su o datumu vlastitog poraza! Mi dolazimo s programom, dok oni plaćaju američke PR-ovce da ih u zadnji čas uglancaju. No ni to im neće pomoći! Gospodarski program pišemo s uglednim IFO institutom iz Bavarske, a Milanović to proglašava „udarom na nacionalnu sigurnost“!? Ako ovako nastave, naša najbolja snaga, mladost, bit će na nekome drugom mjestu. Idemo, stoga, zajedno pobijediti na parlamentarnim izborima i obnoviti Hrvatsku!