Ponos. Zajedništvo. Domoljublje. U dupkom punoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku svečano je obilježena 26. obljetnica osnutka HDZ-a Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika. Na jednom mjestu okupili su se brojni dužnosnici naše stranke - od nacionalne razine pa naniže.

Brojnim se prisutnima u nadahnutom govoru - prekidan gromoglasnim pljeskom - obratio predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Hrvatska je - koliko je bila plod čežnji i emocija, muke, krvi i znoja - nekoliko puta dolazila u pitanje u ovih 25 godina. Premalo je to razdoblje da bi jedna tek stvorena država došla u pitanje u onome egzistencijalnom, kvalitativnom smislu. I kad malo razmislite, sve ono što se događalo s Hrvatskom ovisilo je o tome što se događa i kako se ponaša naša stranka.

Sindrom lažnih socijaldemokrata

Dvaput smo izgubili izbore od onih koji bi trebali predstavljati socijaldemokraciju. Svaka uljuđena država ima političku ljevicu i desnicu. Ali, rijetko je kao kod nas ljevica nostalgična za nekim drugim vremenima - koji su iza nas, protiv čijih smo se „vrijednosti“ borili, za državnim tvorevinama iz kojih se moralo bježati da bi se preživjelo! To je ljevica koja govori da je Hrvatska „slučajna država“! Hrvatski socijaldemokrati u pitanje dovode temeljno i fundamentalno u našem poimanju države. To je jedan ciničan odnos distanciranja od hrvatske države.

Dr. Tuđman - naše sidrište

HDZ je najveća i najjača stranka u hrvatskoj povijesti. Nijedna stranka nije realizirala hrvatsku državu - to je napravio HDZ. U onom momentu kada je stranka bila na koljenima - i država je bila na koljenima. Prije tri i pol godine, kada smo preuzeli vodstvo stranke, rekao sam da se u stranku treba vratiti pravo i autentično domoljublje. Zato smo se vratili dr. Franji Tuđmanu. Pričam istinu, a istina je vječna - ne može se graditi kuća na temeljima od pijeska.

Pobjednička stranka

Uspjeli smo podignuti stranku zahvaljujući vama dragi prijatelji - vrijedni aktivisti s terena koji radite za svoju stranku, a ne tražite ništa. Ni fotelje, ni nadzorne, ni upravne odbore. Naš čovjek samo traži da jednog dana, kada mu sin ili kćer odrastu, mogu raditi i ostati na svom ognjištu te zasnivati vlastitu obitelj. Pobijedili smo na parlamentarnim izborima - pobijedili smo na svih pet zadnjih zbora.

Investicije & radna mjesta

Upravo mi danas možemo i moramo Hrvatsku usmjeriti na bolje. Hrvatsko selo nestaje, uvozi se 70 posto hrane. Stoga, jedan od prvih projekata kojim ćemo se baviti je upravo navodnjavanje i odvodnja. Ne može nikakav uvoznički lobi baciti na koljena hrvatskog seljaka. To je ta socijalna osjetljivost našeg programa. Poticat ćemo poduzetništvo - otvarati prostor za investicije. A mogućnosti za investiranje itekako ima! Svaka investicija koja otvara radna mjesta je važna. Prioritet svih prioriteta: otvaranje radnih mjesta - da naša djeca ostanu u Hrvatskoj živjeti i raditi. Obavit ćemo naš zadatak - vraćanje digniteta Hrvatskoj. Učinit ćemo od Hrvatske zemlju u kojoj se dobro živi. Ostanimo vjerni našoj osnovnoj ideji i ostvarit ćemo Hrvatsku o kakvoj smo sanjali.