U Sisku je jučer održana Izborna skupština Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Sisačko-moslavačke županije, na kojoj je - kao posebna gošća - sudjelovala i naša predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. 

Bojnici, brigadiri, generali

Za prvog čovjeka županijske zajednice izabran je Kruno Cavrić, a s govornice su se okupljenima obratili i predsjednici nacionalnog ZBGŠ-a general Miljenko Filipović i onoga zagrebačkog general Željko Glasnović, naš kandidat za sisačko-moslavačkog župana Ivo Žinić (inače ratni dragovoljac i bojnik HV-a), predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje i izaslanik predsjednika Karamarka brigadir Željko Dilber te, dakako, buduća predsjednica RH. 

Prenosimo njihove glavne poruke:

FILIPOVIĆ: Ojačat ćemo položaj branitelja!

Ime naše zajednice objedinjuje tri sastavnice koje su podjednako važne za povijest, sadašnjost i budućnost Hrvatske. To su branitelji, HDZ i Gojko Šušak. Cilj nam je promicati demokratske vrijednosti nastale stvaranjem i obranom hrvatske države, a temeljna zadaća ojačati položaj branitelja i vratiti djelo pokojnog ministra Šuška na mjesto u povijesti koje mu pripada.

GLASNOVIĆ: Ne smijemo pasivno promatrati što nam radi SDP-ova vlada!

Dragi branitelji, moramo djelovati zajedno. Ne smijemo biti pasivni i samo promatrati što nam radi trenutačna vlada. Naši časnici vodili su nas u Domovinskom ratu, vodit će nas dalje i u budućnost hrvatske države. 

DILBER: Neće nama Josipovićevi savjetnici pisati povijest!

Neće nama nikakvi Josipovićevi savjetnici pisati povijest i osporavati naše pobjede! Zato je naša Zajednica potrebna ne samo HDZ-u, nego i cijeloj Hrvatskoj. Podržimo gospođu Kolindu Grabar Kitarović i vratimo Hrvatsku ondje gdje joj i jest mjesto.

ŽINIĆ: Poraz SDP-a = budućnost za našu djecu!

Kada smo '91. krenuli u stvaranje hrvatske države, najvažnije je bilo naše zajedništvo. Ono će nas i danas spasiti od trenutačne vlade! Upozoravali smo na SDP-ov kriminal i korupciju u Sisačko-moslavačkoj županiji - i sada tome moramo stati na kraj i izgraditi bolju budućnost za našu djecu! U ratu smo imali pobjedničke akcije „Maestral“, „Bljesak“ i „Oluju“ - lokalni izbori danas su naš Maestral, predsjednički naš Bljesak, a parlamentarni naša Oluja. 

GRABAR KITAROVIĆ: Obećanje vrhovne zapovjednice!

Branitelji su jedan od stupova našeg društva, oni i dalje itekako mogu pridonijeti njegovom razvoju. Oni su hrabrošću i odlučnošću pokazali da znaju rješavati krizne situacije u ratu, pa će to sigurno znati i u miru. Obećavam da ću kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH od početka sljedeće godine brinuti za dostojanstvo svih naših vojnika i branitelja! 

Dajmo glas Ivi Žiniću!

Sudjelovat ćemo u izgradnji mirne i demokratske Europe u kojoj će Hrvatska biti jedna od najrazvijenijih država, a ne na dnu ljestvice kao što se danas nalazi. To će se dogoditi kada na čelo države dovedemo ljude koji žive s Hrvatskom i za Hrvatsku, koji vole ovaj narod i koji će učiniti sve da služe svojoj zemlji. Isto vrijedi i za ovu županiju. Zato dajmo glas Ivi Žiniću i izvucimo SMŽ iz korupcije, nemara, nerada SDP-a!