Ne možemo više živjeti u zemlji duboko nesretnih ljudi, a upravo to su 320 000 blokiranih. Zajedno s članovima njihovih obitelji - ukupno milijun ljudi. Ovršni zakon je neustavan iz više razloga - o tome se govorilo mnogo puta. Jedan od najtežih razloga neustavnosti - SDP je u listopadu 2014. ukinuo zastaru na ovrhe. Teško je za povjerovati da vladi na odlasku do tih problema nije stalo. HDZ je odlučio pomoći narodu i deblokirati Hrvatsku! - sažetak je to poruka s današnje konferencije za novinare u Europskom domu koju su održali saborski zastupnik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) i kandidat na listi Domoljubne koalicije za VII. izbornu jedinicu Domagoj Ivan Milošević i predsjednica Udruge Blokirani (i kandidatkinja na listi Domoljubne koalicije za VIII. izbornu jedinicu) Miriam Kervatin.

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

MILOŠEVIĆ: Vladi na odlasku uopće nije stalo do problema blokiranih!

Teško je slušati teška svjedočanstva naših blokiranih građana. Isto tako, teško je povjerovati da vladi na odlasku nije stalo do njihovih problema. Iskreno se zahvaljujem Udruzi Blokirani na potpori HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji. Ta potpora obvezuje na suradnju. Nova vlada će mijenjati Ovršni zakon. Ova potpora obvezuje nas i na otvaranje novih radnih mjesta te ubrzani gospodarski rast. Stvorit ćemo javnu administraciju kojoj će biti stalo do onih zbog kojih dobivaju plaću.

KERVATIN: Zajedno ćemo deblokirati Hrvatsku!

Više od 250 000 blokiranih građana je socijalno ugroženo. Umirovljenici i radnici koji mjesecima ne primaju plaću po europskim pravilima nisu smjeli biti blokirani. Mi smo pokušali razgovarati s vladom Zorana Milanovića. Prezentirali smo im elaborate o ovršnim zakonima u Europskoj uniji. Nisu bili raspoloženi pomoći narodu i sklonili su te papire sa stola. Razgovarali smo i sa HDZ-om. HDZ je odlučio pomoći narodu i deblokirati Hrvatsku. Zahvalni smo da se glas blokiranih čuje u kampanji. Udruga Blokirani i HDZ su razumno i mudro sklopili sporazum, dok se iz SDP-a o blokiranima ne čuje ni glas. Zajedno s HDZ-om idemo u izmjenu Ovršnog zakona, a to znači deblokadu za 250 000 blokiranih građana.

POTPORA BLOKIRANIH DOMOLJUBNOJ KOALICIJI

Uoči izjava saborskog zastupnika (i koordinatora svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoja Ivana Miloševića i predsjednice Udruge Blokirani Miriam Kervatin, prisutnima obratili su se članovi Udruge Blokirani koji su ispričali svoje potresne životne priče za koje je, kako i sami kažu, kriv ovakav Ovršni zakon. Predstavnici Udruge blokirani izrazili su punu potporu i povjerenje HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji naglasivši kako HDZ jedini ima sluh za njihove probleme i jedini nudi rješenja za deblokadu 250 000 blokiranih građana.