Ovo je nastavak posla započetog na prošlom Općem saboru, naime izmjene Statuta u cilju daljnje demokratizacije. Ovaj proces ide u smjeru jačanja naše poruke demokratizacije - koju će nositi i novi predsjednik HDZ-a. To je pobjednička poruka - fokusirana na probleme građana! - sažetak je to poruka predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Milana Kovača i eurozastupnika Davora Ive Stiera iz današnje izjave za brojne okupljene novinare u Središnjici HDZ-a nakon sjednice radne skupine za izmjenu Statuta.

Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

KOVAČ: Izmjene Statuta u cilju daljnje demokratizacije!

Ovo je nastavak posla započetog na prošlom Općem saboru, naime izmjene Statuta u cilju daljnje demokratizacije. U početku smo donijeli određene promjene - biranje predsjednika HDZ-a i određenih tijela stranke po načelu „jedan član - jedan glas“, a sada idemo dalje u proceduru.

STIER: Pobjednička poruka - fokusirana na probleme građana!

Donijeli smo danas određene zaključke: prvi je da će sljedeća sjednica ove radne skupine biti nakon izbora novog predsjednika HDZ-a i nakon što novi predsjednik sazove sjednicu Predsjedništva. Dakle, to će biti jedan proces koji će dobiti i taj jedan novi moment. Ovaj proces ide u smjeru jačanja naše poruke demokratizacije - koju će nositi i novi predsjednik HDZ-a. To je pobjednička poruka - fokusirana na probleme građana. I ove promjene Statuta trebaju biti dio naše opće poruke u kampanji. Ovo je - kao što je već rečeno - jedan kontinuitet jer smo već određene promjene u Statutu napravili. Ali smo i tada rekli da je to prvi korak. Sada želimo ići dalje u demokratizaciju stranke.