Josipović je u vrlo, vrlo nezgodnoj situaciji jer je kandidat SDP-a i Zorana Milanovića. Ne želi da se na njega vežu Vladini neuspjesi, za koje je suodgovoran, ali od toga ne može pobjeći. Stoga nastoji zaobilaziti stvarne probleme - za koje nikad u svom mandatu nije ponudio nikakva rješenja! Josipović je sve aktivnosti stavio u funkciju svoje kampanje, što je građanima odavno postalo jasno - istaknuo je predsjednik HDZ-a gostujući sinoć, u izravnom prijenosu, u HTV-ovoj emisiji Javna stvar voditelja Gorana Rotima. Donosimo dio poruka Tomislava Karamarka:

O JOSIPOVIĆEVU ČUDNOM PISMU 

Pročitao sam Josipovićevo pismo predsjedniku Hrvatskog sabora, iznenadilo me je da predsjednik RH nameće preferencijalno glasovanje kao glavni problem u Hrvatskoj. Nije tako! Predsjednik zaobilazi najvažnije probleme! On izbjegava svoju odgovornost - da mora skrbiti o funkcioniranju državnih tijela. Vlada je disfunkcionalna, a on se bavi perifernim problemom! Ni po čemu vrijednom nećemo pamtiti Josipovićev mandat! A SDP-ovu vladu? Pamtit ćemo je po tome što je uništavala Hrvatsku!

O MAGLAMA & IZBJEGAVANJU ODGOVORNOSTI

Ponovno se pokušava zamagliti stvarnost: velika nezaposlenost, niski životni standard, egzodus tisuće mladih... A mi se danas bavimo pismima!? Predsjednik permanentno izbjegava odgovornost - ni prstom nije pomaknuo kako bi se riješili istinski problemi! Više puta sam ga pozivao da inicira sazivanje tematske sjednice Vlade o gospodarsko-socijalnoj katatastrofi u koju su nas bacili. Ali on to nije napravio!

O DISKRIMINACIJI HRVATA IZVAN RH

Upravo je HDZ uveo preferencijalno glasovanje na euroizborima. Nismo protiv takvog načina glasovanja - ponavljam po tko zna koji put - ali nismo za paket Željke Markić. Smatramo da zabrana predizbornih koalicija nije poštena, a ključan problem je članak 45. Ustava. Hrvatski građani izvan RH, njih više od 400 tisuća, imaju fiksnu kvotu od tri saborska zastupnika, dok približno isti broj glasača u Hrvatskoj dobiva 14 zastupnika!? Samo za usporedbu, tri zastupnika ima i srpska nacionalna manjina. 

Želimo u pravima izjednačiti Hrvate koji žive izvan Hrvatske. Ako su moji prethodnici pogriješili, na meni je da te greške ispravim. Stoga nećemo pristati na parcijalne izmjene izbornog zakonodavstva. Ali, kakav god zakon bio - mi ćemo pobijediti! I na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima!

O CJELOVITOM PROGRAMU HDZ-a

Milanovićeva diletantska vlada i Josipovićevi antihrvatski savjetnici nude stihijska „rješenja“. I porezne reforme i reforma državne uprave moraju biti dio cjelovitog plana. Parcijalno rješavanje samo multiplicira probleme. HDZ ima cjeloviti program koji razrađujemo u suradnji sa svjetski priznatim njemačkim IFO institutom. Dijelove tog programa objavljivali smo na našim forumima - gospodarskom ili zdravstvenom. 

Josipović, Perković, Mustač...

Predsjednik Karamarko u intervjuu je još govorio o Josipovićevoj sprezi s Orahom, naštimavanju datuma predsjedničkih izbora u korist Milanovićeva kandidata Josipovića, pogubnoj monetizaciji autocesta, HDZ-ovu protivljenju ukidanju županija, odgovornosti SDP-ove vlade za nepovlačenje novca iz EU fondova, suđenju Perkoviću i Mustaču te neoudbaškoj mreži…

Gostovanje predsjednika HDZ-a u Javnoj stvari u cijelosti možete pogledati u nastavku: