Potpredsjednik HDZ-a (i gradonačelnik Karlovca) Damir Jelić sinoć je - u javljanju uživo ispred Središnjice - za RTL Danas komentirao naše otvorene razgovore s Mostom, današnji prijedlog Mosta, traženje najboljih rješenja u dijalogu - da bi formirala stabilna vlada i izbjegao golemi trošak iz proračuna u slučaju novih izbora…

Razgovor s potpredsjednikom Jelićem možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O stabilnoj vladi 

Na današnjem sastanku mogle su se iščitati dvije Milanovićeve temeljne pozicije. Svim silama će braniti svoju poziciju - jer se više bavi ustavnim pravom nego vođenjem države. U defenzivi svim silama, postoji i njegova ofenziva svim silama - traži vrijeme da Most što više razbije - da bi došao do one brojke koja ga interesira. Mi, za razliku od SDP-a, komuniciramo i u dijalogu usuglašavamo ono što smatramo realnim. A to je stabilna koalicija Domoljubne koalicije i Mosta. Ta koalicija bi bila mnogo stabilnija od ove sadašnje vlade na odlasku.

O prijedlogu Mosta

Što se tiče prijedloga Mosta - dobar je i o njemu se da razgovarati. Ali, želimo neka objašnjenja. A naš predsjednik se obvezao da nam nije upitno nekoliko dana - nama je interes riješiti ovo da ne dođe do novih izbora. Sastanak s Mostom nije preciziran, sutra se dogovaramo.

O sjednici Predsjedništva

Konzultacije s koalicijskim partnerima su kontinuirane. Održat će se i Predsjedništvo naše stranke. Ali, nema ništa senzacionalno. Prvo treba raspetljati ove upitnike koje imamo u prijedlogu Mosta.

O novim izborima

Bili ste svjedoci današnjeg sastanka koji je Petrov započeo, a Milanović završio. I na jednom sastanku od sat vremena se vidjelo da to teško ide. Ali, valja pokušati. Bitno je izbjeći trošak za nove izbore. Sve treba napraviti - a to upravo čini HDZ Domoljubna koalicija - da se formira vlada. Domoljubna koalicija je koalicija dijaloga - želimo razgovarati. Postići rješenje s Mostom što je prije moguće.