Cilj nam je pobjeda na izborima i ono što je najvažnije - boljitak i povećanje standarda života građana. Važno nam je da izborne liste budu kvalitetne sa sposobnim ljudima - koji će i u Saboru brinuti o boljem standardu građana! - istaknuo je, između ostalog, kandidat za političkog tajnika HDZ-a Davor Ivo Stier u izjavi za brojne medije u Središnjici HDZ-a nakon sastanka s predstavnicima Domoljubne koalicije.

Izjavu - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O DANAŠNJIM RAZGOVORIMA

Razgovarali smo s političkim strankama koje su u prošlom sazivu Sabora bile u koaliciji s HDZ-om. Bili su to otvoreni razgovori u kojima smo procijenili kakva je bila dosadašnja suradnja. Razmotrili smo moguće nove modalitete suradnje. Sada će stranačka tijela obaviti analizu - tijekom sljedećeg tjedna bit će donesena odluka.

O KOALICIJAMA

Sve, dakle, odluke što se tiče novih mogućih modaliteta bit će objavljene kada ih donesu stranačka tijela. Kao što znate, u ponedjeljak su sjednice Središnjeg odbora i Nacionalnog vijeća - dakle, idemo jednim institucionalnim pristupom. Analizirat će se dosadašnji tijek razgovora i donijeti odluke.

O PRIPREMAMA ZA POBJEDU NA IZBORIMA

Osim stranaka koje su u prošlom sazivu Sabora bile u koaliciji s HDZ-om, niz je kontakata s drugim političkim snagama, nezavisnim stručnjacima. Oni mogu pridonijeti, ali to trebaju stranačka tijela analizirati. Cilj nam je pobjeda na izborima i ono što je najvažnije - boljitak i povećanje standarda života građana. Važno nam je da izborne liste budu kvalitetne sa sposobnim ljudima - koji će i u Saboru brinuti o boljem standardu građana. To nam je u fokusu.