Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u Mariji Bistrici, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja novinara. Komentirao je, među inim, HRT-ovo protežiranje SDP-ova predsjedničkog kandidata, Josipovićeve afere i njegov grijeh nečinjenja, predsjednički program HDZ-ove kandidatkinje, politizaciju policije u partijske svrhe...

Karamarkove odgovore možete u cijelosti pogledati, a u nastavku donosimo njegove ključne naglaske:

O PROGRAMU BUDUĆE PREDSJEDNICE

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a prihvatili smo strategiju i program naše predsjedničke kandidatkinje. A Kolinda Grabar Kitarović će sutra taj program predstaviti i hrvatskoj javnosti. Jako samo zadovoljni! Dođite sutra, sve ćete čuti - naša kandidatkinja ima program, blistavu karijeru i nije vezana za stare strukture. A po čemu će Josipović ostati zapamćen u ovih pet godina? Apsolutno ni po čemu vrijednom! Pitajte ga za monetizaciju autocesta, odgovorit će „i jesam za i nisam za“!? On se ne smije zamjeriti svojoj matičnoj stranci SDP-u - jer je njihov kandidat. On ništa i ne čini, nijednu svoju ovlast nije iskoristio u zadnjih pet godina. Prema tome, o čemu govorimo?

O MULJAŽAMA S DATUMOM IZBORA

Datum 11. siječnja politikanski je smišljen - dio ljudi tada odlazi iz Hrvatske na rad u inozemstvo, a dio se vraća sa skijanja. To je plitka Josipovićeva računica, a on je SDP-ov kandidat. Ali, ni to im neće pomoći! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/bez-obzira-na-datum-pobjedujemo

O „ŠPARNOM“ JOSIPOVIĆU

O Josipovićevoj ulozi u Komercijalnoj banci već dugo pričamo. To će gospodin predsjednik morati objasniti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipovic-nema-pravo-dijeliti-...

O POLITIZACIJI POLICIJE

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-od-prve-hdz-ove-pobjede-na-eur...

Rad policije je ispolitiziran. Već sam više puta upozoravao djelatnike svih državnih tijela da ne dopuste da budu upotrijebljeni u stranačke svrhe. Ako netko zapovjedi da se počini kazneno djelo, takva se zapovijed može odbiti! Apelirao sam više puta, a g. Brkić je poručio isto. Korištenje državnih službi u političke svrhe mora prestati! Oni koji to rade, čine kazneno djelo. Indicija  je sve više i više. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/josipovic-se-zbog-afere-zlatica-ne-b...

O KANDIDATU SDP-a ZA USTAVNOG SUCA

O Mladenu Bajiću kao kandidatu za suca Ustavnog suda još moramo raspraviti. Imamo argumente zašto da, ali i zašto ne. No, to ćemo iznijeti u demokratskoj raspravi. A moj stav će biti onaj koji donese većina. 

O SURADNJI S RUŽOM TOMAŠIĆ

Sastao sam se jučer s gospođom Ružom Tomašić. Razgovarali smo više od sat vremena o svim aktualnim temama. Nastavljamo suradnju - nikakvih uvjeta nije bilo! I s njom i s HSP-om „Dr. Ante Starčević“ nastavljamo surađivati.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ruza-tomasic-potvrdila-potporu...

O „OPSJENARSKOJ“ VLADI

Loše su prognoze EU o stanju hrvatskog gopodarstva logična posljedica Vladine politike! Dogodilo se ono na što smo upozoravali zadnje dvije godine - nerealno su planirali proračunski deficit. A jučer su na telefonskoj sjednici „dogovorili“ da će deficit biti 12 milijardi kuna - što je apsolutno nerealno! Zbog iluzija ove vlade narod pati, a cijela je država u vrlo teškoj situaciji.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/o-prognozama-ek-sdp-ova-vlada-ne-provodi-ref...

Stalno pričaju o štednji i rezanju. Ali, oni na prihodnoj strani ne rade apsolutno ništa. Nisu potaknuli gospodarstvo niti doveli ijednu kvalitetnu investiciju. Ne otvaraju radna mjesta i samo se bave nekim nesuvislim porezima. „Ubijaju“ i ono malo porezno validnih faktora.