Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za vrijeme posjeta jugu Lijepe Naše gostovao je na dvije lokalne televizije - Televiziji Jadran i Dubrovačkoj televiziji. U emisijama „Aktualna Hrvatska“ i „DU Specijal“ Karamarko je govorio o lokalnim izborima koji se ove nedjelje održavaju u 17 gradova i općina, kao i parlamentarnim na kojima HDZ - kad god se oni održali - pobjeđuje. S voditeljima Danijelom Demarin i Ilijom Radićem komentirao je, također, premijera neosjetljivog na probleme branitelja, važnost izgradnje Pelješkog mosta, cjeloviti gospodarski program HDZ-a, kao i američke PR stručnjake koji pokušavaju uljepšati nesposobnu vladu i premijera.

Intervjue predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a ključne poruke donosimo objedinjeno:  

Po pobjede na lokalnim izborima!

Veselim se  mladim licima koje smo kandidirali u Dubrovniku i vjerujem da će građani prepoznati u njima jedan novi val i novu kvalitetu - mislim da su zaslužili dobiti priliku. Očekujem pobjedu, a HDZ u zadnje dvije i pol godine bilježi samo pobjede. Dubrovnik je naša perjanica i ima svoju vrijednost, povijesnu težinu, a miljenik je Hrvatske. Stalo mi je da Dubrovnik bude uređeni grad, grad koji je ponos Hrvatske i mislim da je zaslužio nove ljude i snage.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-hdz-ova-pobjeda-u-dubrovniku-u...

Također, očekujem pobjedu još ne samo u Omišu, već u dobrom dijelu gradova i općina gdje se održavaju lokalni izbori. Omiš je uvijek bio tvrđava HDZ-a, a tako će i biti. Vjerujem da će rezultati biti pokazatelj što će se događati na parlamentarnim izborima.  

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-za-hrvatsku-u-kojoj-ce-svaki-c...

Dosta je loptanja s vrijednostima Domovinskog rata! 

Premijer Milanović se pokazao dosta neosjetljiv na probleme branitelja i trebao je skupiti snagu i doći u šator u Savskoj među branitelje. Premijer je, također, trebao savjetovati ministru Matiću - ako ima dignitet kao čovjek i branitelj - da podnese ostavku i da sa sobom povede dvoje pomoćnika. Naši branitelji su dali najviše što su mogli uz one koji su poginuli i svaki put kad ih vidim imam osjećaj zahvalnosti. Mi ćemo njihov opravdani prosvjed kao stranka podupirati do kraja. Oni nisu tamo zbog nekoliko stotina kuna, već traže da se braniteljska kategorija ustavno zaštiti. Dosta je loptanja s vrijednostima Domovinskog rata - to ne možemo dopustiti! Svi ljudi koji vole Domovinu znat će zašto oni prosvjeduju! U pitanju je karakter ove vlasti i pokušaj da se izjednači žrtva s agresorom. 

Uoči izbora im je Pelješki most bitan!

Zar nije važno da se Hrvatska teritorijalno integrira? Zar nije smiješno da Dubrovčani s putovnicom putuju u Zagreb? Zanimljivo kad su dolazili na vlast Milanović, Čačić i njihovo društvo su govorili da neki „luđaci“ planiraju izgraditi Pelješki most koji se ne isplati, pa su smišljali neke specijalne trajekte pa tunele… Ne znam na što su sve bili spremni, samo nisu bili spremni učiniti ono što želi hrvatski narod - spojiti dva dijela hrvatske države. U zadnje dvije godine im je mantra da je to najbolje rješenje, sad uoči izbora govore kako bi bilo dobro da postoji Pelješki most. To je sramotno i to govori o karakteru ove vlasti! Sad ih je briga nakon što su naručili američke PR-ovce koji ih pokušavaju uljepšati, napraviti od njih neke suvisle ministre i premijera. 

Spremni za izbore i pobjedu! 

Vidjeli smo da se Vlada koleba oko određivanja datuma parlamentarnih izbora - ovisno o tome što im američki PR-ovci kažu. Mi smo spremni za izbore - koji god datum oni odrede. Jer - bit će poraženi!

Sveobuhvatni program, a ne brošurica!

Naši politički oponenti su kritičari gospodarskog programa HDZ-a. Stručna javnost ga je pozdravila, jer je IFO institut jedan od najjačih instituta u Europi. Ako nam Bavarska ne bi mogla biti uzor s pet posto nezaposlenosti onda ne znam tko to može biti? Taj institut radi za Europsku komisiju i mnoge vlade. Mi smo zaključili da bi bilo dobro vidjeti njihova iskustva koja su stekli radeći u tranzicijskim državama, jer mi još nismo završili tranziciju prelaska na klasični kapitalizam. Mi dolazimo sa sveobuhvatnim programom koji nije mahanje brošuricom na kojoj piše 21, a Milanovićeva vlada sada ne zna što bi rekla. Ne bih volio da SDP-ova vlada ide naprijed jer već smo na rubu provalije. Dok  surađujemo s velikim slovačkim reformatorima Miklošom i Dzurindom, kao i institutima - jer nam je u ovom trenutku gospodarstvo najvažnije - a oni troše novac na PR-ovce da ih uljepšaju. 

Milanovićeva pogrešna procjena sigurnosti 

Gospodin Milanović me nasmijao kada je rekao da je naša suradnja s bavarskim institutom možda čak suspektna i opasna s obzirom na nacionalnu sigurnost. Kako se on brine za nacionalnu sigurnost, a ne brine da je ugrožavanje nacionalne sigurnosti to što su uspjeli u zadnje tri godine iseliti više od 100.000 ljudi? Ne brine ga to da u Hrvatsku nije došla nijedna ozbiljna investicija? Ili to što ne znaju koristiti EU fondove? Nego ga brine to što surađujemo s državom s kojom smo u EU - nevjerojatno!