Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić gostovao je sinoć u Dnevniku Nove TV. Komentirao je, između ostalog, pobjedničku snagu HDZ-a i dosljednost u stavovima, Mostovo (naivno) hvatanje na SDP-ov mamac, potrebu ozbiljnosti i odgovornosti u politici i rad za opće dobro, reforme koje su započele i one koje tek trebaju započeti…

Gostovanje glavnog tajnika Brkića u Dnevniku Nove TV možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo nekoliko ključnih poruka:

O odgovornosti

HDZ je najveća stranka u povijesti hrvatskog naroda - itekako imamo političko iskustvo za upravljanje hrvatskom državom. A neki koji su tek sada došli na scenu - polako se uče. U tom učenju oni ponekad rade i greške. Naš temeljni sporazum o suradnji s Mostom je odavno potpisan. U njemu su točno naznačeni odnosi, odgovornosti i ovlasti svakog od nas. HDZ je do sada X puta pokazao političku odgovornost. Čak i na svoju vlastitu štetu - popuštajući kod nekih stvari, ali za uspjeh je potrebno dvoje. Nikad jedan sam ne može uspjeti, ako drugi vuče nazad. Zajedno moramo preuzeti odgovornost, a isto tako moramo zajedno preuzeti odgovornost za neke stvari koje ne idu dobro. Oporba nikako da shvati da je izgubila izbore. Bacili su jedan mamac na koji se uhvatio Most i jednostavno je Most sada instrument u njihovim rukama. Nadam se da će to oni uskoro shvatiti.

O Vladi i reformama

HDZ nikome neće dozvoliti da pred nas postavlja ucjene i ultimatume! Neće nam drugi, da se tako izrazim, birati ni izbornika ni igrače s kojima ćemo igrati. Ne znam do kada će vrijediti ovakav stav g. Bože Petrova - jer čas je ovako, čas je onako. HDZ je odgovorna stranka i sigurno ćemo napraviti sve, iscrpiti sve mogućnosti da ova Vlada opstane, da se krene napokon s reformama... Jednim dijelom se krenulo, drugi dio je jako usporen - već je dosta tih međusobnih prepucavanja na javnoj sceni. Idemo se uhvatiti u koštac s problemima. Kada govorim o mogućnostima, prije svega to je razgovor, komunikacija s kolegama iz Mosta. Ukazati im, dakle, da put - kojim su sada krenuli - nije dobar. Ne zbog političkog opstanka Mosta ili HDZ-a, nego zbog - budućnosti Hrvatske. Zbog budućnosti hrvatskog naroda i svih onih reformi koje je nužno napraviti da bi naš narod dobro živio.

O radu za dobrobit građana

Očekujemo od Mosta da se već jednom uozbilje i ozbiljno počnemo promatrati probleme koji nas tište u Hrvatskoj. Ne treba nas Most preodgajati - jer smo dovoljno politički odgovorni. Na hrvatskoj sceni imamo i punoljetnost kao stranka - tako da bi kolege iz Mosta trebale (na)učiti neke stvari od nas. Potrebno je prestati baviti se tuđim dvorištem - idemo urediti zajedničko dvorište, a to je Hrvatska.

O dosljednosti

Javnost zna tko je razbijao Most - to je radio SDP na čelu s g. Milanovićem. I sada su im gurnuli kukavičje jaje - koje su, nažalost, prihvatili. HDZ je od prvog dana bio za integralni, jedinstven Most te da zajedno radimo na reformama i na kvaliteti života u Hrvatskoj.

Razgovor s glavnim tajnikom HDZ-a možete u cijelosti pročitati na poveznici:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/gost-dnevnika-nove-tv-milijan-brkic-o...