Potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić gostovala je sinoć u Dnevniku HTV-a. Komentirala je, među ostalim, svoju ulogu u Vladi RH, poreznu reformu, povratak u HDZ…

Gostovanje možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ulozi u Vladi

Moja uloga kao potpredsjednice Vlade trebala bi biti smanjivanje „efekta silosa“ među resorima. Naime, kada Vlada uđe u svoj uobičajeni ritam, svatko radi svoj dio posla i moja uloga bit će poboljšanje komunikacije među ministarstvima i razbijanje internih barijera.

O poreznoj reformi

Kako bi porezna reforma dala pune rezultate koje očekujemo u poticanju gospodarskog rasta, u mom resoru planiramo niz mjera iz područja pojednostavljenja i poboljšanja regulative te uklanjanja administrativnih prepreka i parafiskalnih nameta. Ako takvim mjerama ne podržimo poreznu reformu, nećemo postići pune efekte na ubrzavanje rasta, a poduzetnici se žale upravo na taj regulatorni, administrativni segment. Postavila sam sebi i Ministarstvu cilj da se na ljestvici Doing Business u idućih godinu, godinu i pol dana pomaknemo za 10 mjesta. To je vidljivi cilj kojim ćemo moći mjeriti hoće li to što planiramo i dati rezultate.

O povratku u HDZ

Podnijela sam zahtjev početkom ovoga tjedna. Postoji procedura, s obzirom da sam sama istupila iz stranke, te ću sukladno njoj pričekati odluku. S Plenkovićem se HDZ vraća na poziciju stranke desnog centra i Europske pučke stranke.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vracam-se-hdz-je-moja-stranka