Bavimo se aktualnim problemima, ponudit ćemo građanima program koji će Hrvatsku izvući iz krize, a oni koji nemaju ideja bave se sitnim podvalama i lažima. Nećemo odustati od naših temeljnih vrijednosti i temeljnog političkog diskursa - koji je zacrtao naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Pobijedit ćemo na parlamentarnim izborima! - istaknuo je, između ostalog, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u jučerašnjem gostovanju u Dnevniku Nove TV.

Gostovanje zamjenika predsjednika HDZ-a Brkića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O TRANSPARENTNOSTI

Nikako se u politici ne mogu načuditi dozi zločestoće - da čovjek čovjeku može biti na takav način zločest i da ne činimo dobro, nego se kontaminira medijski prostor konstrukcijama i lažima. Podatak je točan - HDZ je tijekom 2014. u jeku i neposredno nakon EU parlamentarnih izbora i prije predsjedničkih izbora odradio u određenoj aktivnosti što se tiče pozajmica s pravnom osobom. Dakle, potpuno transparentno, potpuno u skladu sa zakonom, što je kasnije pokazalo izvješće Državne revizije. Sva izvješća financijska dostavljena su i predsjedništvu stranke. Temeljem Financijskog statuta stranke kod tako kratkoročnih pozajmica nije obavezna suglasnost Predsjedništva stranke - nego s tim je bio upoznat i predsjednik stranke i ja kao glavni tajnik, koji smo to i operativno odrađivali. Dakle, sredstva su se koristila za tekuće poslovanje, za potrebe financiranja kampanje, odnosno plaćanje izvršenih usluga. Državna revizija je dala bezuvjetno mišljenje - i 2014. i 2015. Čak je i GONG dao svoje mišljenje i svoj stav da je sve bilo u skladu sa zakonom. Dug ćemo vratiti kad se stvore financijski uvjeti. Sad smo u pregovorima s jednom poslovnom bankom. Jedino što se mogu ispričati u ime HDZ-a gospodinu Vujnovcu što to do sada nismo izvršili, ali ugovor je naznačio i kamatu koja je itekako izdašna i to će biti riješeno.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/oni-koji-napadima-i-lazima-pokusavaj...

O KONSTRUKCIJAMA I PODVALAMA

Kad nema tema koje su bitne za hrvatske građane, kad nema ideja kojima možete riješiti aktualne probleme - onda se neki bave konstrukcijama. HDZ neće sigurno upasti u takve zamke i neće se baviti takvim konstrukcijama. Mi smo legalisti - sve je transparentno, poslovanje stranke je transparentno. Bavit ćemo se aktualnim problemima, ponuditi građanima program koji će Hrvatsku izvući iz krize, a ne se baviti ovakvim sitnim podvalama i lažima.

O KOALICIJI

Pregovaramo s našim koalicijskim partnerima iz Domoljubne koalicije. Do sad su obavljeni razgovori s HSS-om, HSLS-om, HSP AS-om, danas s kolegama iz Hrasta. Zahvalili smo se na dosadašnjoj suradnji. Ta je kompozicija uspješna za nas - iza sebe ima pet pobjeda na izborima. Stav HDZ-a je da smo otvoreni za suradnju, ali smo ih zamolili za strpljenje, da ne podlegnu pritiscima. Unutar HDZ-a imamo proces unutarstranačkih izbora - bilo bi korektno i ne bi bilo ni fer da taj pregovarački proces završavamo bez onoga tko će biti nominalno na čelu HDZ-a, odnosno novog predsjednika stranke. Mi smo ozbiljna, državotvorna stranka - nikakve ucjene, nikakve ustupke nećemo raditi, nego idemo se okupljati oko programa koji će izvući Hrvatsku iz krize. Ako treba, HDZ je spreman i sam izaći na izbore te zatražiti povjerenje građana i svih onih partnera koji žele ići s nama u budućem rasporedu kod preuzimanja odgovornosti upravljanja državom. Pobijedit ćemo na parlamentarnim izborima.

O PROGRAMU

HDZ ima i svoju ideologiju i svoj svjetonazor. Narodnjačka smo, konzervativna, i demokršćanska stranka. Nećemo odustati od naših temeljnih vrijednosti i temeljnog političkog diskursa - koji je zacrtao naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Što se tiče odmaka od desnog bloka prema centru, mi govorimo o konkretnom programu, nećemo govoriti o nebitnim stvarima za hrvatske građane i budite sigurni da ćemo biti svoji. Te ćemo ponuditi građanima najbolji program i zatražiti njihovo povjerenje.

O TEMELJNIM VRIJEDNOSTIMA

Bez obzira na to tko će biti na čelu, HDZ je stranka s više od 200.000 članova koji daju ton i program stranke, a ne pojedinac. Dakle, pojedinac daje jednu dodanu vrijednost, ali prolazimo kao tim. Predsjednik stranke - tko god bude - bit će samo prvi među jednakima. Prolazimo kao tim, a ne kao pojedinci. A što se tiče programa, u tijeku je „refresh'“onog programa kojeg smo već imali. Na čelu te radne skupine imenovana je Ivana Maletić, tako da ćemo uskoro, kad dođe vrijeme, pravodobno prezentirati svoj program.

O KAMPANJI

Kampanja će biti skromna, prilagođena aktualnom vremenu. Bit će kratka - ići ćemo među ljude te prezentirati svoj program. To neće biti, dakle, ekstravagantna i bogata kampanja.